MORGENWONEN

MORGENWONEN

leef bewust en wees kritisch

MORGENWONEN

ruim, energiezuinig, duurzaam, onderhoudsarm en betaalbaar wonen

MORGENWONEN

MORGENWONEN

ruim, energiezuinig, duurzaam, onderhoudsarm en betaalbaar wonen

MORGENWONEN

duurzame woningen van hoge kwaliteit

MORGENWONEN

MORGENWONEN

duurzame woningen van hoge kwaliteit

MORGENWONEN

onderhoudsarm, energienota nul!

PROJECTEN

MorgenWonen Hasselbeemden/Wachtelbeemden - Brandevoort

Terug

 

Informatie

Foto's

Video

Plattegrond

Informatie Terug naar boven

SDK Vastgoed heeft 24 MorgenWoningen gerealiseerd aan de Hasselbeemden/Wachtelbeemden te Brandevoort (Helmond). Het plan is in samenwerking met de Gemeente Helmond tot stand gekomen. De beleggende en verhurende partij in dezen was Reggeborgh.

 

De maatschappij verandert. Door nieuwe technologieën, grotere persoonlijke zelfstandigheid en andere manieren van werken en recreëren in en om het huis zijn de wensen ten aanzien van de woonomgeving veranderd. Mensen hebben behoefte aan een eigen plek die matcht met hun situatie en hun ideeën. Het Nederlandse woningaanbod is hier niet op berekend. Niet in kwantiteit én niet in kwaliteit. Immers: de moderne consument leeft bewust en is kritisch. Hij wil ruim, energiezuinig, duurzaam en onderhoudsarm, en bovendien betaalbaar wonen.


Vanuit haar visie om onder geconditioneerde omstandigheden gezonde en energieneutrale woningen te produceren heeft VolkerWessels veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de grensverleggende nieuwe bouwstandaard MorgenWonen. MorgenWonen is assembleren op een industrieel platform, in een supersnelle bouwtijd. De woning wordt geassembleerd met hoogwaardige plug and play bouwdelen. Het resultaat is een duurzame woning van hoge kwaliteit. Onderhoudsarm. Energienota nul. Door de standaardisatie al geschikt voor projecten vanaf één woning.

 

Kijk voor meer informatie over het MorgenWonen-concept op www.morgenwonen.nl.

 

 

Het plan

Het project behelste 24 vrije sector huurwoningen.

De woningen zijn gerealiseerd in de periode februari tot maart 2016.

 

Ligging

De woningen zijn tegen het centrum van Brandevoort gerealiseerd. Dit zogenaamde 'Buiten' heeft de naam Brand meegekregen. Binnen Brand zijn de woningen gelegen aan de Hasselbeemden en Wachtelbeemden. Het fraaie nieuwe sportpark en de visvijver liggen om de hoek.


Brand ligt het dichtst tegen de Veste aan. Dit deel van Brandevoort wordt van het hart gescheiden door de ecozone. Wie in dit ruim opgezette Buiten woont kan dus in de achtertuin genieten van water, buitenleven en natuur.

 

De bouwstijl van de woningen in Brand benadert de koloniale stijl. In de gevels ziet u veel houten elementen terug. In Brand ziet u ook veel woningen met veranda's en versieringen aan de gevels. Wonen in 'de minst Brabantse van alle Buitens' is omgeven met een licht en zonnig, haast exotisch tintje.

 

Brandevoort

Brandevoort heeft zich bewezen als een gebied waar het prettig toeven is. Het biedt u méér dan alle dagelijkse voorzieningen om de hoek. En wilt u een keer iets anders? Vanuit uw nieuwe thuis is het centrum van Helmond prima bereikbaar. Via de Brandevoortse Dreef bent u er zo. Eindhoven is eveneens dichtbij. Voor de fietsers beschikt Brandevoort over veilige fietspaden en -routes. En reist u liever met het openbaar vervoer? Ook dat kan in Brandevoort. Naast een busverbinding voor de deur, heeft Brandevoort namelijk een eigen treinstation.

 

Projectinformatie

Ligging:

zie kaart

Woningtype: 24 grondgebonden woningen: tussen- en hoekwoningen
Status: gerealiseerd

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar: de 24 MorgenWoningen zijn ontwikkeld door SDK Vastgoed.
Belegger: Reggeborgh
Uitvoering: MorgenWonen B.V. (Rijssen)
Architect: 4D Architecten
Stedenbouwkundig plan: Gemeente Helmond
Makelaars: Team Snijders Makelaars: 0548-540045
  Broeckx-Praasterink Makelaars: 0492-549055

 

lees meer

BRONNEN
STUUR DOOR

 

Kent u iemand voor wie dit

project interessant is? Laat het

hem of haar weten.