POST Breda

Breda

In POST Breda krijgt de toekomst vorm in de iconische charme van weleer. Door de transformatie van het voormalige postkantoor naar een multifunctioneel gebouw, ontstaat in hartje Breda een unieke plek waar naast wonen veel aandacht is voor groen en ontspanningsmogelijkheden. Een gebied waar niet enkel historisch vastgoed wordt verbonden met nieuwbouw, maar de oude binnenstad ook met het Chassé Park. Op deze strategische plek wordt het immense voormalige KPN-gebouw herontwikkeld tot een creatieve, verrassende en dynamische leefomgeving.

Gelegen aan de poort van het centrum, geeft deze herontwikkeling aan de Oude Vest de zuidzijde van de stad een enorme boost. POST Breda vult een ambitie van de stad op inspirerende wijze in. Breda wil namelijk het aantal woningen uitbreiden met zowel nieuwsbouw als met de herontwikkeling van historisch vastgoed. POST Breda biedt een unieke mix van vier commerciële units en ruim honderd hoogwaardige nieuwsbouw- en stoere transformatieappartementen.

Meer informatie kun je vinden op de website.

Behoud carrévorm

Naast de vele historische details wordt ook de carrévorm van het pand behouden. Het woningaanbod varieert van sociale huur tot appartementen die een volledige verdieping beslaan en luxe penthouses. En waar eens de telefoonzaal en portiersbalie van KPN waren gevestigd, kun je straks wonen in een unieke, karakteristieke woning. Het authentieke trappenhuis, de indrukwekkende entree, de hoge plafonds en de grote kenmerkende ramen blijven intact. De sfeer van vervlogen tijden wordt gecombineerd met hedendaagse luxe, en met prachtig uitzicht over de stad of de groene binnentuin. Sommige appartementen krijgen een buitenruimte die aansluit op de groene daktuin, andere een balkon waar je volop kunt genieten van de zon.

Urban farming

De comfortabele nieuwbouwappartementen krijgen een duidelijke link met het historische vastgoed, vooral in de raampartijen en andere details. Commerciële plinten zorgen voor extra dynamiek, met ruimte voor horeca, kantoren en detailhandel. Daarnaast ligt de levendige en historische binnenstad van Breda – met haar gezellige terrassen, winkels, theater en bioscoop – op loopafstand. Voor rust en groen hoef je POST Breda echter niet te verlaten; dat vind je gewoon ‘thuis’ in de grote binnentuin. De ideale plek voor urban farming, heerlijke ontspanning en verrassende ontmoetingen

Met behoud ontworpen

Het ontwerp van POST Breda is in handen van Bedaux de Brouwer architecten. Door hoogwaardige architectuur en hedendaags comfort te combineren met het historische karakter van het bastion, ontstaat gedifferentieerde eenheid. Het ontwerp van de unieke binnentuin, de verschillende gebruikersfunctionaliteiten en de groene gevels is afkomstig van MTD Landschapsarchitecten.

 

Projectdetails

Gebied
Breda centrum
Status
Bouwfase
Planning voltooiing
2024
Oppervlakte
22.500 m² (BVO)
Typologie
Wonen
Eenheden
129 transformatie- en nieuwbouwappartementen en 4 commerciële units
Opdrachtgever
PK76 B.V.
Ontwikkelaar
PK76 B.V.
Architect
Bedaux de Brouwer Architecten
Stedenbouwkundige
MTD Landschapsarchitecten