Overburght

Geldrop

Deze nieuwbouwlocatie in het centrum van Geldrop biedt de charme van toen, met het comfort van nu. In Overburght wordt de legende van de Burght over de eeuwen heen getild. De Burght was één van de eerste twee stenen gebouwen van Geldrop, en mogelijk zelfs ouder dan dat andere gebouw, dat later bekend werd als het Kasteel van Geldrop. In de Burght was het meer dan zeven eeuwen geleden al goed wonen, en dat is het nu nog steeds. De authentieke jaren ’20 architectuur versterkt de link met het verleden verder.

Geldrop heeft een authentieke dorpse sfeer. In het centrum liggen de vele winkels, horeca, het gemeentehuis en alle voorzieningen binnen handbereik. Maar ook dichtbij de natuur van de Peel en de Strabrechtse Heide. Overburght beschikt over een bushalte, zo goed als voor de deur, en ligt dichtbij diverse uitvalswegen. Zo ben je vanuit Overburght binnen enkele autominuten op de A67.

De Borch

De Borch, onderdeel van Overburght in het centrum van Geldrop, bestaat uit comfortabele herenhuizen met voor- én achtertuin. Maar ook uit kleinschalige appartementengebouwen, wat voor een afwisselend straatbeeld zorgt.

Op de plek, waar ooit De Burght van de heren van Geldrop voor onderdak zorgde, biedt De Borch zeven eeuwen later dus volop keuze. Zo herbergen de appartementengebouwen op de hoeken van deze westvleugel van Overburght elf compacte, hoogwaardig afgewerkte appartementen.
Strategisch gelegen, op een steenworp van Eindhoven én Helmond.

De Parel

De Parel is het meest prominente appartementengebouw van Overburght, gekenmerkt door karakter, stijl, uitstraling, comfort en een goede ligging, met veel groen.

Door haar tijdloze architectuur en variatie in beukmaten en nokhoogten, schittert De Parel op haar centrale plek in Overburght. De klassieke gracht om het appartementengebouw versterkt de charme, evenals de mooi aangelegde binnentuin. De appartementen, grachtwoningen en penthouses van De Parel zijn kenmerkend voor de grote diversiteit in kwalitatief hoogstaande woningen in Overburght.

Hofstede

Samen met De Borch vormt Hofstede de fraaie westvleugel van Overburght. Een locatie met een rijk verleden en een grote diversiteit aan kwalitatief hoogstaande woningen, midden in het centrum van Geldrop.

De Hofstede bestaat uit in totaal 32 riante, comfortabele herenhuizen met voor- én achtertuin. Daarnaast bevat dit deelplan nog eens elf compacte appartementen. Volledig in lijn met de rest van Overburght, waar je de charme van toen ervaart, maar met het comfort van nu. Hofstede is vormgegeven in jaren ’20 architectuur (van de vorige eeuw!), maar toch helemaal van deze tijd.

Kortegaard

Kortegaard biedt 25 hoogwaardige, stijlvolle patiowoningen in Overburght. Door strakke lijnen, mooie bruinrode bakstenen, platte daken en diverse contrasterende betonelementen valt Kortegaard op in deze Geldropse centrumlocatie.

Kortegaard is omgeven door groen. In totaal bevat dit deelplan 25 patiowoningen, verdeeld in vier typen. Met een compleet woonprogramma op de begane grond, en voldoende flexibiliteit om hier zowel vandaag als morgen prima te wonen en te leven. De woningen zijn in elk opzicht doordacht en hoogwaardig uitgewerkt. Verdeeld voer drie compacte blokken naast de appartementen en gracht van De Parel. In de basis zijn de vier typen nagenoeg hetzelfde. Maar qua details, ligging ten opzichte van elkaar en indeling van de woningen biedt Kortegaard een gevarieerd aanbod.

Ravelijn

Deelplan Ravelijn ligt aan de zuidrand van Overburght, in het centrum van Geldrop. Hier vind je een grote diversiteit in kwalitatief hoogstaande woningen, en alle voorzieningen op loopafstand.

Ravelijn bestaat uit schitterende, uit donkere baksteen opgetrokken herenhuizen. Met een eigen parkeerplaats op het privéterrein achter de woning. En een heerlijke tuin op het zuiden, wat van Ravelijn een zeer gewilde locatie in Overburght maakt. Hier geniet je als bewoner de hele dag van de zon in je tuin, terwijl je geniet van alle voordelen die deze centrumlocatie biedt.

Projectdetails

Status
Gerealiseerd
Planning voltooiing
2012
Typologie
Wonen
Eenheden
230
Opdrachtgever
SDK Vastgoed B.V., Adriaans Bouwgroep
Ontwikkelaar
SDK Vastgoed B.V.
Architect
INBO Eindhoven, Molenaar & Van Winden Architecten