De Spoorwachter

Tilburg

De Spoorwachter is een multi-tanant kantoorgebouw dat in architectuur familie is van de stoet aan oude NS-gebouwen. Maar zeker ook een verbinding heeft met het andere gebouw binnen de YPC. Het gebouw heeft één centrale hoofdingang op de begane grond aan de noordzijde t.b.v. de ontsluiting van zowel de eventuele commerciële unit(s) als de kantoorunit(s).

Binnen de Spoorzone ligt het project Young Professional Campus (YPC) tussen de Burgemeester Brokxlaan (noordzijde), Hall of Fame (oostzijde), Gebouw 82/84 (westzijde) en het spoor / gebouw 88 (zuidzijde). De Spoorwachter staat prominent tussen  gebouw 88 en Hall of Fame. Aan de zuidzijde is er een twee ondergeschikte ontsluiting welke alleen dient t.b.v. een vluchtroute. Aan de zuidzijde sluit het gebouw aan op de Locomotiefboulevard en aan de noordzijde op het campusplein. De Spoorwachter is een echte verbinding tussen deze twee mooie ingerichte openbare ruimten.

De Spoorwachter is een compleet casco+ kantoorgebouw. Het kantoorgebouw bestaat uit zeven bouwlagen. De totaal te realiseren kantoorruimte betreft circa 3.550 m2 BVO. De plattegronden van het kantoorgebouw zijn flexibel naar wens van de gebruiker in te richten. De begane grond voorziet in de entree en de gemeenschappelijke ruimten (fietsenstalling en opslag/containerruimte, etc.). Deze ruimte is niet toegankelijk voor mensen die geen huurder van het pand zijn. De kantoorlagen zijn maximaal tot drie units in te delen per verdieping en te huren. Het gebouw is bedoeld voor een gemixte en breed georiënteerde bedrijvigheid. Een gebouw waarin ontmoeten van andere gebruikers centraal staat en een toevoeging voor de Spoorzone is.

Projectdetails

Gebied
Spoorzone
Planning voltooiing
2025
Oppervlakte
3.550 m² (BVO)
Typologie
Kantoor
Eenheden
1 tot 17
Opdrachtgever
Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf BV
Ontwikkelaar
SDK Vastgoed B.V.
Architect
Vakwerk Architecten
Stedenbouwkundige
Bogdan & Van Broeck

Meer weten over dit project?

Meer projecten op Spoorzone Tilburg
Ketelhuis
Clarissenhof – Fase 1
Young Professional Campus
Plan-t
Traversegebouw
De Brabander
Clarissenhof – Fase 2