ECI Cultuurfabriek

Roermond

Roerdelta staat voor verbinding met het water en cultuur. Om het belang van cultuur voor deze nieuwe leefomgeving te onderstrepen, is na twee-en-een-half jaar restaureren, verbouwen en inrichten de ECI Cultuurfabriek dan ook als eerste opgeleverd. Hier mengen bewoners en andere Roermondenaren om te genieten van theater, kunst, film en culinaire topklasse. Met een poppodium, theaterzaal, expositieruimte, filmhuis, educatie én sterrenrestaurant One.

De ECI Cultuurfabriek opende haar deuren in september 2012. In juli van dat jaar is de ECI Cultuurfabriek verkocht aan de gemeente Roermond, één van de initiële financiers van de restauratie en herbestemming. Samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Provincie Limburg, Gebiedsontwikkeling Midden-Limburg en het VSB- fonds is een bedrag van ongeveer 15 miljoen euro gefinancierd.

Door de herbestemming van rijksmonumentale gebouwen van de voormalige Electro Chemische Industrie Roermond beschikt Roerdelta nu over een kloppend cultureel hart van circa 7.500 m2.

Projectdetails

Gebied
Roerdelta
Status
Gerealiseerd
Planning voltooiing
2012
Oppervlakte
7.500 m² (BVO)
Typologie
Gemengd
Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie ECI bv
Ontwikkelaar
SDK Vastgoed B.V.
Architect
Ton Kleinjans
Stedenbouwkundige
Palmbout Urban Landscapes

Meer weten over dit project?

Meer projecten op Roerdelta
Akcros I
Akcros II
Akcros III
Patiobungalows Lindanus Zuid
Loesbleik – ’t Bastion
Molenweg
Ruralis
Steeleiland
Roerdelta – Fase 2
Lindanus Noord