Roerdelta

Roermond

Een uniek woon- en verblijfsgebied aan het water.

Ingesloten tussen de historische binnenstad en de rivieren Roer en Maas, wordt in Roerdelta de verbinding met het water en cultuur onderstreept. De verdere ontwikkeling van Roermond krijgt hier vorm, als een stad met hoogwaardige woon-, werk- en recreatiemogelijkheden. Op dit voormalige industriegebied ontstaat een leefomgeving waar je de historische relatie met het water duidelijk voelt. In het openbare stadspark geniet je van cultuur en monumentale bouwwerken. Terwijl het gebied transformeert naar een bruisende, leefbare wijk waar iedereen zich welkom voelt.

De aantrekkingskracht van het water

Een ontoegankelijk havenindustrieel gebied ontnam hier decennialang het zicht op Roermond vanaf het water. De opdracht: een volledig open en groene omgeving creëren, waar de kwaliteit van leven vooropstaat, en waar water en cultuur verbonden worden. Door samenwerking met gemeente, provincie en waterschap zijn de problemen in het gebied, zoals bodemverontreiniging en hoogwater, omgezet in kansrijke mogelijkheden voor wonen, werken en toerisme.

Waardeversterking door transformatie

Het erfgoed in dit voormalige industriecomplex wordt in Roerdelta getransformeerd tot toeristische trekpleisters. Hier woon en werk je niet alleen, maar leef je vooral. Centraal hierin: de ECI Cultuurfabriek. Dit historische waardevolle gebouw is compleet gerestaureerd en herontwikkeld tot een ruimte voor ontmoeten, werken en verbinden.

Ruimte voor wonen, werken, watersport en cultuur

Elk deelgebied krijgt binnen Roerdelta z’n eigen identiteit, waardoor deze nieuwe leefomgeving ruimte biedt aan iedereen die zich aangetrokken voelt tot water en cultuur. Het ecologisch en landschappelijk waardevolle Roerdal loopt langs en door het gebied. Waardoor het stadscentrum op unieke wijze verbonden wordt met Maas en Roer. Zo ontstaat een prettig woon- en verblijfsgebied met ruimte voor wonen, watersport en cultuur beleven: een levendige, nautische plek.

Gebiedsdetails

Locatie
Roermond
Status
Gerealiseerd, in ontwikkeling
Planning voltooiing
2030
Oppervlakte
15 hectare
Woonruimte
760 eenheden
Kantoor- en werkruimten
± 2.600 m²
Betrokken partijen
SDK Vastgoed B.V.

Meer weten over dit gebied?