Brainport Industries Campus

Eindhoven

Innovatie, technologie en educatie gaan hier hand in hand.

Brainport Industries Campus (BIC) creëert ruimte voor de hightech innovaties van morgen, én overmorgen. Hier ontwikkelen we ruimte voor de economische motor van de Brainportregio. Een ecosysteem waarin educatie, innovatie en technologie hand in hand gaan en elkaar aandrijven. Met een flexibel huisvestingsconcept komen ondernemers uit de hightech toelever- en maakindustrie hier samen. Waardoor een cultuur van ondernemen, innoveren en experimenteren ontstaat.

In het hart van de Brainportregio Eindhoven

Ideaal ontsloten op een voormalig Philips-terrein creëert BIC unieke, inspirerende ruimte voor de innovaties, producten en het talent van morgen. Onderdeel van het Brainport Park: een stimulerend, groene werkomgeving. Met een aanzuigende werking op talent, en alle ingrediënten om te kunnen blijven concurreren op wereldschaal.

De maakindustrie van de toekomst

Het ontwikkelen van ecosystemen voor technologie en innovatie past volledig bij het DNA en de expertises van SDK Vastgoed. BIC is een goed voorbeeld van de industrie van de toekomst. Op de eerste locatie van BIC is een cluster ontwikkeld, waarin open innovatie en samenwerking inmiddels optimaal en succesvol worden ingezet. Zo wordt flexibel en efficiënt gewerkt aan de ontwikkeling en productie van de beste producten voor de hightech maakindustrie.

Een plek waar talent gedijt

De gehuurde ruimtes kunnen volledig vrij en naar eigen inzicht worden ingericht. Alles om onbelemmerd en in vrijheid te kunnen werken aan nieuwste innovaties. En om nieuwe business te stimuleren. Open innovatie brengt je op deze internationale campuslocatie in contact met een diversiteit aan bedrijven, overheden, talent en onderwijs. Hierdoor ontstaan onverwachte verbindingen, en een plek waar je ook daadwerkelijk de innovaties van morgen ziet.
De tweede locatie van BIC voegt nog eens 300.000 m
2 aan het gebied toe. Afhankelijk van het economisch klimaat, loopt de ontwikkeling van Brainport Industries Campus door tot 2045.

Gebiedsdetails

Locatie
Eindhoven
Status
In ontwikkeling
Planning voltooiing
2045
Oppervlakte
200 hectare
Kantoor- en werkruimten
400.000 m² (BVO) Campus
Betrokken partijen
SDK Vastgoed B.V., Maja

Meer weten over dit gebied?