Weidebraam en Kastanjezoom

Eindhoven

De deelconcepten Weidebraam en Kastanjezoom, onderdeel van Bosrijk in het Eindhovense Meerhoven, bestaan uit 29 woningen, in vier verschillende types. Opvallend detail: de terrassen van de woningen vloeien geruisloos over in het vrije achterland.

Bij het ontwerpen van de woningen heeft de architect gespeeld met hoogteverschillen. Hierdoor is een bloembak op een ‘opgetild’ buitenterras al voldoende om je privacy te garanderen, terwijl je nog altijd geniet van een vrij uitzicht over de groene leefomgeving van Bosrijk. Zo geven de buitenplekken dus zowel privacy als vrijheid. Alle 29 woningen in Weidebraam en Kastanjezoom beschikken over twee parkeerplaatsen en een ruime woon- of leefkeuken. Daarnaast konden bewoners kiezen uit bijvoorbeeld een zolder, een extra werkkamer, grote dakterrassen of zelfs een vierde niveau, met een handige vliering in de nok.

In het rustige Bosrijk woon je omgeven door parkachtige begroeiing en bosstroken. Rustig en ontspannen. Maar ook met winkels ‘om de hoek’ en het Eindhovense stadshart snel en gemakkelijk te bereiken via een hoogwaardige openbaarvervoersverbinding.

Projectdetails

Gebied
Meerhoven
Status
Gerealiseerd
Typologie
Wonen
Eenheden
19
Opdrachtgever
VOF Bosrijk, een samenwerking tussen SDK Vastgoed en AM Wonen
Ontwikkelaar
SDK Vastgoed B.V. (gedelegeerd)
Architect
Bedaux De Brouwer Architecten