Brandevoort

Helmond

Brandevoort is een woonlocatie tussen Helmond, Mierlo, Geldrop en Nuenen, ingericht en gerealiseerd als een 'Brabants Dorp'. Met de Veste als dorpskern en een aantal ‘Buiten’-woongebieden er omheen, zoals Brand en Stepekolk.

De architectuuropdracht voor Brandevoort is geïnspireerd op de traditionele Brabantse woningbouw. Door zoveel mogelijk verschillende woningen te realiseren, ontstaat een zeer afwisselend straatbeeld. Daarnaast appelleert dit aan de behoefte aan individualiteit. Ook op het gebied van duurzaam bouwen en energiebesparing zijn er hoge eisen gesteld aan Brandevoort. De wijk heeft tevens een eigen treinstation, waardoor de treinverbinding met Eindhoven en de rest van Nederland optimaal is. Afgestemd op dit bijzondere bouwplan heeft de gemeente zorggedragen voor de aanleg van wegen, trottoirs, parkeerplaatsen, groenvoorziening en de overige infrastructuur.

Met een gemiddeld tempo van ongeveer 250 woningen per jaar zijn de 1.450 woningen in de eerste fase van Brandevoort gerealiseerd en opgeleverd.

Het Ware Wonen

Het Ware Wonen ligt in deelplan Stepekolk, onderdeel van Helmonds toplocatie Brandevoort. Het uiterst (kind)vriendelijke Stepekolk heeft een landelijke, sfeervolle uitstraling. De typische rode daken en warme bakstenen gevels herinneren aan het Brabant van weleer.

In Het Ware Wonen woon je, zoals wonen ooit bedoeld is. Met de juiste architectuur, doordachte details, hoogwaardige materialen, een smaakvolle badkamer en dito keuken. De in totaal 93 woningen binnen Het Ware Wonen zijn tegen het centrum van Brandevoort gerealiseerd. De tweekappers, driekappers en geschakelde woningen aan de Nollekenshoeve, Besselhoeve en Schrijvershoeve grenzen aan een volwassen groene brink.

Brandevoort biedt méér dan al je dagelijkse voorzieningen om de hoek. Daarnaast is het centrum van Helmond prima bereikbaar, en zelfs Eindhoven ligt op veilige fietsafstand. Openbaar vervoer in Brandevoort is ook top: naast een busverbinding vrijwel letterlijk voor de deur, heeft de wijk een eigen treinstation.

MorgenWonen

MorgenWonen is VolkerWessels’ grensverleggende nieuwe bouwstandaard, met als resultaat: duurzame woningen van hoge kwaliteit, onderhoudsarm en met een energienota van nul. SDK Vastgoed heeft in het Helmondse Brandevoort 24 MorgenWonen-huurwoningen gerealiseerd.

Vanuit haar visie om, onder geconditioneerde omstandigheden, gezonde en energieneutrale woningen te produceren, heeft VolkerWessels (het moederbedrijf van SDK Vastgoed) veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze vernieuwende standaard. Hierbij worden woningen in een hele korte bouwtijd in elkaar gezet met plug-and-play bouwdelen. De 24 woningen aan de Hasselbeemden en Wachtelbeemden in deelplan Brand zijn binnen een maand verrezen!

Brand ligt het dichtst tegen de Veste aan, door de ecozone gescheiden van het hart van Brandevoort. Hier woon je niet alleen ruim en energieneutraal, maar je geniet hier in de achtertuin ook van water, buitenleven en natuur. Met het fraaie nieuwe sportpark en de visvijver om de hoek.

Projectdetails

Gebied
Schrijvershoeve
Status
Gerealiseerd
Typologie
Wonen
Eenheden
1.450 woningen
Opdrachtgever
Compagnie Brandevoort o.a. SDK Vastgoed / Woningstichting Compaen
Ontwikkelaar
SDK Vastgoed B.V.
Architect
LSWA architecten