Van Heekterrein

Het van Heekterrein is een van de eerste deelplannen die tot ontwikkeling komt binnen het plangebied van de ‘s-Gravenlandsepolder. Tussen de Schie en het Van Heekterrein wordt een 9-meter brede zone ingericht als fiets- en wandelpad. Met entrees gericht op de Schie en transparante gevels ontstaat er een aantrekkelijke en dynamische ‘open’ verbinding tussen binnen en buiten. Zo ontstaat een showroom waarmee bedrijven bezoekers een inkijk kunnen geven in een gedeelte van hun productieomgeving. Een topsector verdient een optimale werkomgeving die het beste in medewerkers naar boven haalt.

De moderne productieomgeving is hybride met geautomatiseerde productielijnen én kantoorwerkplekken. Deze omgeving draagt bij aan de optimale interactie tussen engineering en productie. Knappe koppen en slimme handen moeten elkaar immers perfect aanvullen. Gebouwen zijn flexibel, waardoor alle ruimtes ingericht kunnen worden voor productie, als cleanroom of kantoor. Ook kan het gebruiksoppervlak gemakkelijk worden uitgebreid door verdiepingsvloeren toe te voegen.

Dit deelproject wil de ontwikkeling van mechatronica-bedrijven versnellen door optimale, hybride werkomgevingen te bieden. Ruimtes op maat, waar bedrijven hun productieproces flexibel kunnen inrichten. Door delen van dat proces zichtbaar te maken voor publiek, worden de gebouwen een etalage voor de hightech maakindustrie. Daarnaast wordt er vanuit de MICS-campus gewerkt aan een inspirerende en uitdagende omgeving, waarin medewerkers graag tijd doorbrengen, netwerken met elkaar en zich kunnen ontspannen.

Het slagen van het ecosysteem valt of staat bij goede campusmanagement. Het campusmanagement heeft een belangrijke, verbindende rol. Op tal van manieren stimuleert het innovatie, business groei en onderlinge interactie binnen de campus. De organisatie richt zich op het facilitaire beheer (vastgoed, verhuur, gedeelde voorzieningen, beveiliging, et cetera) en op business development (acquisitie, kennisdeling, innovatie-bevordering, publieksactiviteiten, marketing, etc.). Zo wordt een prettige werk- en leeromgeving gecreëerd, met alle ruimte voor innovatie.

De ontwikkeling van het Van Heekterrein biedt alles voor een aangenaam productie- en zakenklimaat. Om kosten, energie en zorgen te besparen, worden gedeelde faciliteiten aangeboden zoals: campusmanagement, kantine & catering, diverse horecagelegenheden, vergaderruimtes en conference rooms, flexplekken, slimme beveiliging én smart infrastructuur.

Projectdetails

Gebied
MICS
Status
In ontwikkeling
Planning voltooiing
2026
Oppervlakte
25.000 m²
Typologie
Industrie
Architect
Van Aken Architects
Ontwikkelaar
SDK Vastgoed B.V.

Meer weten over dit project?