MICS

Schiedam

Het ecosysteem waar wordt gewerkt aan techniek en talent van morgen.

Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) wordt dé hotspot voor de mechatronica industrie. Binnen dit ecosysteem werken bedrijven, onderwijs, overheden en bezoekers samen aan de techniek van morgen. Samenwerking, kennisdeling en de beschikbaarheid van talent zorgen voor innovatiekracht op deze 42 hectare tellende Campusontwikkeling. Een locatie met hoogwaardige vestigingsmogelijkheden voor productiebedrijven, R&D faciliteiten en kennis- en onderwijsinstellingen. De flexibiliteit van deze moderne werkomgeving zorgt voor de optimale interactie tussen engineering en productie.

Innovatie, talent en samenwerken

Deze campus biedt mechatronica bedrijven en onderwijs een (internationaal) podium om, in een constant veranderende wereld, toekomstbestendig te kunnen ondernemen. Er zijn van oudsher een tal van mechatronica bedrijven gevestigd in Schiedam en deze topsector verdient een optimale werkomgeving die het beste in medewerkers naar boven haalt.

De campus als ecosysteem

Met MICS creëren we een uniek  ecosysteem waarin bedrijven elkaar versterken en daarmee  hun concurrentiekracht versterken. Bovendien werkt de combinatie van industrie met onderwijs, innovatieprogramma’s en een dynamische werkomgeving als een magneet op het talent van morgen. Uit ontmoeting, kennisdeling en samenwerking tussen deze partijen ontstaat innovatie.

Ligging Schiedam

Schiedam is centraal gelegen binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder is een belangrijk werkgebied binnen Schiedam en daarmee ook een belangrijke schakel voor de lokale en regionale economie. De ontwikkelingen van woonwijk Schieveste zorgen voor een transformatie in en rondom de ’s-Gravelandsepolder. Er blijft een duidelijke scheiding tussen wonen (op Schieveste) en werken (op MICS), maar beide ontwikkelingen zullen elkaar versterken om de leefbaarheid te verbeteren en zodoende een toekomstbestendig gebied te creëren.

Op de kennis-as van Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit

MICS is direct gelegen aan de A20, Station Schiedam en nabij Rotterdam The Hague Airport. De strategische ligging op de kennis-as tussen Leiden en Rotterdam draagt bij aan de versterking van het gebied als economische motor en creëert een plek waar bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en bezoekers succesvol kunnen zijn.

Gebiedsdetails

Locatie
Schiedam
Status
In ontwikkeling
Planning voltooiing
Ca. 30 jaar +
Betrokken partijen
SDK Vastgoed B.V.
Oppervlakte
42 ha met meerdere gebouwen

Meer weten over dit gebied?