Strijp-S

Eindhoven

Van historisch erfgoed tot internationale hotspot voor wonen, werken en ontspannen.

In lijn met de grote innovatiekracht van Philips’ voormalige ‘Verboden Stad’, transformeert het verleden hier op inventieve wijze tot de ruimte voor morgen. Waar creatieve en ondernemende mensen bouwen aan hun dromen, is gekozen voor experimentele vernieuwing. Een project dat fier overeind blijft staan, ongeacht de economische windrichting. Om voorop te blijven lopen, proberen we in elke situatie onderscheidende en inspirerende architectuur te bieden. Met creatieve, kennisgedreven oplossingen die ook bij tegenwind toegevoegde waarde creëren. Met ruimte voor iedereen.

Experimenteel toen én nu!

Deze bruisende hotspot van Eindhoven, met enkele iconische Philips-gebouwen, heeft het experiment nooit geschuwd. Bij de bouw van BLOK 63, 61 en 59 is ook gekozen voor creatieve vernieuwing. Daarnaast vertelt de rijke historie van het gebied een prachtig verhaal, wat de internationale allure van het gebied verder vergroot. Om Eindhovens historisch erfgoed nieuw leven in te blazen, is gekozen voor een experimentele publiek-private samenwerking. Hierin leggen wij, als gedelegeerd ontwikkelaar, onverwachte verbindingen, waarmee we beleggers een competitieve businesscase bieden.

Hoogstedelijke mix

Strijp-S leent zich perfect voor binnenstedelijke transformatie, en blijft groeien als gebied waar verschillende functies en gebruikers bij elkaar komen. Hierdoor ontstaat een unieke combinatie van wonen, werken en ontspannen. Deze mix aan functies, de inventieve programmering en de hoogstedelijke dichtheid zijn sterk onderscheidend. Als ‘living lab’ krijgen én nemen bewoners en ondernemers de vrijheid om gezamenlijk te ondernemen en ontspannen te wonen.

’Electrifying experiment’

Een concreet voorbeeld van Strijp-S’ creatieve vernieuwing betreft gelijkspanning. Hiermee laden we onze smartphones, E-bikes en elektrische auto’s op. Minder efficiënt om elektriciteit over afstanden te transporteren, maar veel efficiënter en zuiniger in gebruik. Daarom wordt deze gelijkspanning op de diverse daken op Strijp-S zelf opgewekt: een duurzame oplossing.

Inspirerende ontwikkeling

Strijp-S is vruchtbare grond, waar nieuwe initiatieven en duurzame experimenten tot groei én bloei blijven komen. Het gelijkspanningsexperiment is duidelijk klaar voor een toekomst, waarin lokale opwekking van energie steeds belangrijker wordt. Ook worden bewoners intensief betrokken bij bijvoorbeeld de invulling van de verschillende plinten.
Strijp-S: een inspirerende plek waar de toekomst vorm krijgt.

Gebiedsdetails

Locatie
Eindhoven
Status
Gerealiseerd, in ontwikkeling
Planning voltooiing
2030
Oppervlakte
27 hectare
Woonruimte
2.500-3.000 eenheden
Kantoor- en werkruimten
± 90.000 m²
Voorzieningen
± 60.000 m²
Betrokken partijen
VolkerWessels, Gemeente Eindhoven, Spoorzone BV, Trudo en Woonbedrijf

Meer weten over dit gebied?