EKP

’s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch De komende jaren transformeert SDK Vastgoed het EKP-terrein Noord in de Bossche Spoorzone tot een levendig en creatief woon-, werk- en leergebied. Het plan, waarmee SDK Vastgoed de aanbestedingsprocedure won, bestaat uit een mix van functies en een gevarieerd woonprogramma met in totaal ongeveer 850 woningen. Het gebied krijgt een duurzaam, groen en autovrij karakter.

Centraal in het gebied ligt de voormalige postsorteerhal. Het pand zal de komende jaren een metamorfose ondergaan en ingrijpend worden verbouwd tot KuBus (Kunst & Business). Het gebouw biedt straks ruimte aan de kunstacademie St. Joost School of Art & Design, de opleiding Business Innovation van Avans Hogeschool, de Koningstheateracademie, een makerspace, exporuimte, horeca en bedrijfsleven. KuBus fungeert als creatieve broedplaats en kloppend hart van de nieuwe stadswijk EKP.

De ontwikkeling en realisatie van EKP bestaat uit 3 fases. Fase 1 bestaat uit 4 nieuwe woongebouwen, de verbouwing van KuBus en de realisatie van een parkeergarage met mobiliteitshub. In de mobiliteitshub komen verschillende duurzame deelvoertuigen voor bewoners en omwonenden. In de woongebouwen is plek voor 401 appartementen, veelal voor kleinere huishoudens. Verder komen er op de begane grond andere functies zoals horeca, bedrijvigheid en dagelijkse voorzieningen. Meer informatie over het aanbod uit fase 1 is te vinden op www.ekp-denbosch.nl/aanbod.

Projectdetails

Gebied
EKP
Status
In ontwikkeling
Planning voltooiing
2028
Oppervlakte
4,5 hectare
Typologie
Wonen
Eenheden
± 850 woningen, ± 5.000 m² (BVO) kantoor- en werkruimten, ± 9.000 m² (BVO) onderwijs en ± 2.000 m² (BVO) horeca
Opdrachtgever
SDK Vastgoed
Ontwikkelaar
SDK Vastgoed
Architect
Studioninedots
Stedenbouwkundige
Studioninedots en DELVA Landscape Architecture Urbanism

Meer weten over dit project?