EKP

‘s-Hertogenbosch

Levendige cultuur en een smeltkroes voor jong talent.

Dit voormalige ExpeditieKnoopPunt (EKP) voegt nieuwe dynamiek toe aan stad. Creatieve kracht staat centraal in deze gebiedsontwikkeling in de Bossche Spoorzone. EKP vormt de verbindende schakel tussen omliggende gebieden als de Tramkade (met de Verkadefabriek), het Veemarktkwartier en het Innovatie Kwartier. Hier voel je de ambitie, en geniet je van de Dieze, als groene drager van de wijk.

Ruimte voor de ambities van morgen

Centraal in het plan staat de voormalige postsorteerhal, welke al een aantal jaar wordt gebruikt door kunstacademie St. Joost School of Art and Design (onderdeel van Avans Hogeschool). Het bestaande gebouw wordt verbouwd tot KuBus, dat staat voor Kunst & Business. De academie krijgt hier een permanent thuis, gecombineerd met andere opleidingen, bedrijvigheid en horeca. Zo wordt EKP een smeltkroes voor jong talent.

Een levendige stadswijk

Wonen, werken, studeren en recreëren in een levendige omgeving. EKP ligt aan de Dieze, vlakbij het Centraal Station en de historische binnenstad. Een nieuwe stadswijk waar altijd iets te beleven is door de aanwezigheid van studenten, horeca en ondernemers. De ideale woonomgeving voor de dynamische stedeling.

De ideale woonomgeving voor de dynamische stedeling

De gevarieerde leefomgeving trekt dynamische stedelingen. Je wandelt hier ongestoord door het openbare groen, in een gebied dat grotendeels autovrij wordt. Met ruimte voor experiment en innovatie, voor zowel bewoners, studenten en ondernemers. Hier ontstaat een levendige cultuur en alles wat daaruit voortkomt. Zo nodigen de diverse pleinen uit tot ontmoeten en exposeren, maar bovenal tot een eigenzinnige invulling.

Duurzaam en comfortabel wonen

EKP wordt een gasloze wijk en alle woningen voldoen aan een hoge kwaliteit op het gebied van energie, duurzaamheid en comfort. Op de daken komen zonnepanelen en elke woning is voorzien van vloerverwarming, hoogwaardige isolatie en geïsoleerd glas.

Gebiedsdetails

Locatie
‘s-Hertogenbosch
Status
In ontwikkeling
Planning voltooiing
2030
Oppervlakte
4,5 hectare
Woonruimte
± 820 eenheden
Kantoor- en werkruimten
± 5.000 m² (BVO)
Voorzieningen
± 9.000 m² (BVO) onderwijs en ± 2.000 m² (BVO) horeca
Betrokken partijen
SDK Vastgoed B.V., Avans Hogeschool

Meer weten over dit gebied?