EKP

EKP

‘s-Hertogenbosch

Levendige cultuur, en een smeltkroes voor jong talent.

Dit voormalige Expeditieknooppunt (EKP) voegt dynamiek toe aan ’s-Hertogenbosch. Creatieve kracht staat centraal in deze spilfunctie in de Bossche Spoorzone. Een belangrijke component voor de creatieve industrie van de stad. EKP zorgt voor verbinding. Niet alleen met andere bewoners en gebruikers, maar ook met omliggende gebieden als de Tramkade (met de Verkadefabriek), het Veemarktkwartier en het Grenco/Grasso-complex. Hier voel je de ambitie, en geniet je van de Dieze, als groene drager van de wijk.

Ruimte voor de ambities van morgen

Het EKP-gebouw wordt al een aantal jaar gebruikt door St. Joost school of Art and Design, onderdeel van Avans Hogeschool. Na het winnen van de aanbestedingsprocedure kreeg de kunstacademie hier een permanente plek. Zo wordt EKP een smeltkroes voor jong talent. In de creatieve biotoop KuBus (Kunst & Business) worden levendigheid en functies met elkaar verweven.

Dé nieuwe woon-, werk- en leerhotspot van Zuid-Nederland

In EKP ontstaat alle ruimte voor creatieve bedrijvigheid, horeca en culturele events. Met vrij indeelbare atelierwoningen en bijzondere cascowoningen, die het eigenzinnige karakter van deze leefomgeving zullen vergroten. Momenteel worden de plannen voor de eerste fase uitgewerkt. Centraal hierin KuBus, als kloppend hart en activator van EKP: hét fundament voor de unieke identiteit van het gebied.

Creatieve schakel in de Bossche Spoorzone

De gevarieerde leefomgeving trekt dynamische stedelingen. In het moderne, hedendaagse wonen staat creativiteit centraal. Je wandelt hier ongestoord door het openbare groen, in een gebied dat geheel autovrij wordt. Met ruimte voor het experiment, voor zowel bewoners, studenten van de academie en creatieve ondernemers in de plinten. Hier ontstaat levendige cultuur en alles wat daaruit voortkomt. Zo nodigen de diverse pleinen en follies (paviljoens) uit tot ontmoeten en exposeren, maar bovenal tot eigen en eigenzinnige invulling…

Gebiedsdetails

Locatie
‘s-Hertogenbosch
Status
In ontwikkeling
Planning voltooiing
2027
Oppervlakte
4,5 hectare
Woonruimte
± 800 eenheden
Kantoor- en werkruimten
± 5.000 m² (BVO)
Voorzieningen
± 7.500 m² (BVO) onderwijs en ± 2.000 m² (BVO) horeca
Betrokken partijen
SDK Vastgoed, Avans Hogeschool

Meer weten over dit gebied?