De Vaart

Eindhoven

De Vaart, onderdeel van Bosrijk, bestaat uit 24 bijzondere splitlevelwoningen. Met maar liefst drie terrassen per parkwoning. Ideaal voor buitenmensen, op zoek naar het ultieme woongenot. Als je goed luistert, hoor je zelfs het water tegen de damwand van het Beatrixkanaal klotsen.

De woningen in De Vaart steken statig en hoog boven het maaiveld uit. De versprongen woonlagen en het gebruik van verschillende bouwmaterialen zorgen voor extra accenten. De woning bevat een extra verdieping, half verzonken in het grasland. Elk huis heeft zes verschillende niveaus, verbonden door kleine trappen. Op de bovenste verdieping is, afwisselend per woning, aan de voor- of achterzijde ruimte gemaakt voor een terras. Hierdoor lijken de acht driekappers van bovenaf op puzzelstukken die willekeurig zijn neergelegd. Daarnaast staan de woningen op speelse wijze om een binnenplein. Met speelse paadjes tussen de woningen ontstaat een frivool karakter. In combinatie met strakke architectonische lijnen ontstaat zo een mooi evenwicht.

In het rustige Bosrijk woon je omgeven door parkachtige begroeiing en bosstroken. Rustig en ontspannen. Maar ook met winkels ‘om de hoek’ en het Eindhovense stadshart snel en gemakkelijk te bereiken via een hoogwaardige openbaarvervoersverbinding.

Projectdetails

Gebied
Meerhoven
Status
Gerealiseerd
Typologie
Wonen
Eenheden
24
Opdrachtgever
VOF Bosrijk, een samenwerking tussen SDK Vastgoed en AM Wonen
Ontwikkelaar
AM Wonen (gedelegeerd)
Architect
Architecten Cie