KONINGIN JULIANAWEG

KONINGIN JULIANAWEG

Bij het ontwerp is gekozen voor een sfeervolle opzet vanuit twee centrale hofjes. De hofjes worden aangelegd als binnentuin met terrasachtige plekken, pergola's en vlonders.

KONINGIN JULIANAWEG

De heldere roodoranje pannen sluiten aan op het beeld van het Wilhelminadorp. In combinatie met het witte metselwerk ontstaat een helder en levendig beeld.

KONINGIN JULIANAWEG

KONINGIN JULIANAWEG

Bij het ontwerp is gekozen voor een sfeervolle opzet vanuit twee centrale hofjes. De hofjes worden aangelegd als binnentuin met terrasachtige plekken, pergola's en vlonders.

KONINGIN JULIANAWEG

De heldere roodoranje pannen sluiten aan op het beeld van het Wilhelminadorp. In combinatie met het witte metselwerk ontstaat een helder en levendig beeld.

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

In juni 2005 heeft de gemeente Best een wedstrijd uitgeschreven voor de herontwikkeling van de locatie Koningin Julianaweg Oost. Uitgangspunt voor de gemeente was een plan met minimaal 30 betaalbare huur- en koopwoningen. De beoordelingscommissie heeft het ‘hofjesplan’ van SDK Vastgoed als winnend plan uitgeroepen.

In het ‘hofjesplan’ De Guld worden 43 woningen verdeeld over 2 hofjes. Hiermee komt SDK Vastgoed bv ruimschoots tegemoet aan de minimale eis van 30 woningen.

Het concept van SDK Vastgoed bv past perfect in de visie van de gemeente om van een zogenaamde lint- naar een pitbebouwing te komen. Het is niet meer van hetzelfde, maar juist een bijzonder wooncomplex met hoogwaardige architectuur. SDK Vastgoed is er trots op dat het plan inmiddels precies naar haar visie is gerelaseerd.


Het plan: De Guld, Best
De Guld in Best voorziet in huisvesting voor met name starters en senioren. Twee verschillende doelgroepen. Ieder met een eigen belevingswereld en woonwensen. En toch zijn er raakvlakken. Waar senioren met name voorkeur hebben voor een rustige woonomgeving met een beperkte mate van sociale levendigheid, zoeken starters juist meer sociale levendigheid en willen af en toe rust opzoeken. Het plan is zo ingericht dat dit mogelijk is; een ideale mix die het gevoel van wonen aan een hof versterkt. Bijkomend voordeel is de sociale veiligheid. Doordat beide doelgroepen vaak een andere dagindeling hebben, is er op alle tijden van de dag 'controle' aanwezig. Kan het nog idealer? De kracht van wonen in dit plan; Ongedwongen dingen samen doen, elkaar ontmoeten. Gezelligheid en veiligheid. Maar ook de privacy van een eigen woning staat hoog in het vaandel.


Architectuur

De woningen zijn de bouwstenen rondom de centrale hofjes. Zij zijn op een zodanige manier aan elkaar geschakeld dat er een gevarieerde en gedifferentieerde woonomgeving ontstaat. In het plan wordt rekening gehouden met bestaande structuren in de wijk, zoals de grootte van de percelen, de hoogte en het profiel van de huizen. De heldere roodoranje kleur van de dakpan sluit aan op het straatbeeld van 'Wilhelminadorp'. Het wit gekeimde metselwerk geeft de woonblokken een levendig en helder beeld.

Woonblokken

Het project bestaat uit twee woonblokken die ieder een gezamenlijke binnentuin in de vorm van een hofje hebben. De hoven hebben ieder aan weerszijden woonbebouwing. Elke bewoner heeft voor zich een eigen buitenruimte die tegelijkertijd deel uitmaakt van het totaal. De hoven kunnen voor gemeenschappelijk gebruik naar wens worden ingericht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speelplek voor de kinderen of een 'jeu de boule' baan waar je menig uurtje kunt vertoeven met de buren. Vanaf de straat, die beide woonblokken scheidt, heeft men een prachtige inkijk in beide hoven. De dubbele arcades aan de korte zijden van de hoven begrenzen de ruimte en zorgen voor de fraaie inkijk. Een dubbele rij kolommen weerspiegelt de gelaagdheid van de overgang tussen openbaar, semi-openbaar en privé. Op deze wijze blijf je verzekerd van dat unieke gevoel van 'samenwonen'.

 

Parkeren
In het plan is voor de woningen en de appartementen een eigen parkeerplaats gereserveerd, in de parkeergarage onder het zuidelijke hof dan wel een individuele garagebox. De parkeergarage is gelegen onder het zuidelijk hof en biedt plaats aan circa twintig auto's. In de garage zijn tevens de individuele bergingen van de appartementen en studio's gelegen. De garageboxen bevinden zich aan de oostzijde van het plan. Een deel van de garageboxen is gekoppeld aan de atelierwoningen.

 

Project informatie

Ligging: Koningin Julianaweg Oost, Best
Woningtype: Appartementen
  Eengezinswoningen
  Atelierwoningen
  Studio's
Project voltooid: Januari 2008

 

Betrokken partijen

Opdrachtgever: SDK Vastgoed
Uitvoering: Stam + De Koning Bouw bv
Architect: Architecten aan de Maas

 

lees meer

NIEUWS
STUUR DOOR

 

Kent u iemand voor wie dit

project interessant is? Laat het

hem of haar weten.