BOUVIGNE

BOUVIGNE

Bijzonder is dat de afmetingen van de kantoren variabel zijn, zo kan in ieders individuele behoefte worden voorzien.

BOUVIGNE

BOUVIGNE

De zichtlocatie van Bouvigne wordt optimaal benut door het integreren van een markante mediafacade.

BOUVIGNE

Een markant kantoorcomplex met showroom op unieke zichtlocatie in Eindhoven, nabij Croy/Kastelenplein.

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

Bouvigne is een kantoorgebouw met showroom en een parkeergelegenheid prominent gelegen op een unieke zichtlocatie in Eindhoven. Vanuit ambitie en stedenbouwkundige randvoorwaarden zal het gebouw zich zowel qua massa als expressie manifesteren als een echte ‘landmark', passend binnen ‘Brainport Avenue'.

 

Hoogwaardige architectuur en functionaliteit gaan samen. Conceptueel vertegenwoordigt het gebouw een combinatie van de High Tech Campus, de TU/e-campus en Eindhoven Lichtstad. Bouvigne wordt gerealiseerd met het oog op duurzaamheid en een beter milieu. BREEAM certificatie is daarbij een vanzelfsprekende kreet.

 

(Zicht)locatie

Bouvigne ligt op een in het oog springende zichtlocatie, ingeklemd tussen de wegen: Karel De Grotelaan, Meerveldhovenseweg en Bouvigne. Dit is direct aan de hoofdroute van en naar Veldhoven/Eindhoven. De op- en afrit van de snelweg A2/A67 ligt op slechts 200 meter afstand. Tevens is er veel passerend auto-, fiets- en openbaar verkeer aan beide zijden van de locatie.

 

Deze zichtlocatie is absoluut uniek in Eindhoven. Vooral in combinatie met de groene setting en de grote hoeveelheid bomen op deze plek.

 

Kantoorruimten

De kantoorruimtes hebben een hoog afwerkingsniveau en zijn van alle gemakken voorzien. Het complex krijgt een centraal geplaatste trap- en liftkoker, hetgeen flexibiliteit betekent.

 

Bijzonder is dat de afmetingen van de kantoren variabel zijn. De ruimtes zijn gelegen op diverse etages en variëren van circa 200 m2 tot circa 475 m2. Deze kunnen zowel horizontaal als vertikaal geschakeld worden.

 

Showroom

Op de 1e verdieping is een showroomfunctie geprogrammeerd. Hier is circa 650 m2 aan oppervlak beschikbaar voor een in het oog springend doeleinde.

 

Parkeervoorzieningen

De locatie is voorzien van riante parkeergelegenheid. Zowel onder het gebouw, als op het omliggende terrein wordt ruim voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd.

 

Architectonische visie

De ontwerpwedstrijd, uitgeschreven door SDK Vastgoed, is gewonnen door MAU (Maurer United Architects, Maastricht). Hun visie op het kantoorgebouw is gericht op het optimaliseren van het werken in de 21ste eeuw. MAU ziet het ontwerpen van dit kantoorgebouw als een uitdaging.

 

Toegankelijkheid, openbaar/semi-openbaar en privé, energie, communicatie, innovatie en creativiteit zijn sleutelbegrippen, die in de architectonische expressie en de ruimtelijke ervaring bepaald worden door materiaal, kleur, glans en tastbaarheid.

 

Stedenbouwkundige setting

De stedenbouwkundige situatie vraagt om een precieze inpassing tussen de woonomgeving enerzijds en de kantorenomgeving anderzijds. Belangrijk is de beleving en herkenning van het gebouw voor de pendelaars tussen Eindhoven en Veldhoven. Het gebouw zal functioneren als een sculptuur, met als referentie het kunstwerk verderop: van de ene kant is het totaal anders als van de andere kant.

 

Planning

De start van de bouw staat gepland voor 2015 - 2016.

 

Projectinformatie

Ligging: Eindhoven (Karel De Grotelaan, Meerveldhovenseweg, Bouvigne)
Programma:              circa 5.500 m2 kantoor/showroom plus parkeerplaatsen

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar: SDK Vastgoed
Uitvoering: Van Bergen Bouw
Architect:

Maurer United Architects (MAU), Maastricht

   

 

 

 

lees meer

STUUR DOOR

 

Kent u iemand voor wie dit

project interessant is? Laat het

hem of haar weten.