Jazz City

Roermond

Wonen aan het water waar Roermond vorm krijgt.

In het levendige Jazz City mixen shoppers en bewoners, en wordt de Maas weer echt onderdeel van de stad. Flaneer over de fraai ingerichte boulevard, of bewonder de stad vanaf het water: in Jazz City vinden levensgenieters alle ruimte. Een inclusieve leefomgeving, met appartementen voor jong en oud. Een plek waar wonen en leisure centraal staan, met het Designer Outlet Center (DOC) als ware trekpleister.

Van industrieel havengebied tot levendige stadswijk aan het water

SDK Vastgoed is sinds 2012 betrokken bij Jazz City. Voormalig industrieterrein Willem-Alexander verandert van ‘achterkant van Roermond aan de Maas’ naar een levendige stadswijk aan het water. De bijzondere samenwerking met het waterschap leidde tot ophoging van een groot deel van het gebied. Een duurzame borging van de bescherming tegen hoog water, waardoor ook een indrukwekkend uitzicht over het water ontstaat.

Transformatie tot unieke combinatie van outlet, wonen en hotel

Het DOC zorgt voor een grote levendigheid, met ruim acht miljoen jaarlijkse bezoekers. Het gebied transformeert tot een dynamische leefomgeving, die vorm geeft aan de stad. De combinatie outletcenter met wonen is uniek, zeker zo dicht bij het stadscentrum.

Flaneren en genieten aan het water

De boulevard wordt verrassend groen en de bruisende ader van Jazz City. Bomen en grassen zorgen voor een relaxte sfeer, waar je vanaf een bankje geniet van de ondergaande zon. Hier bezoek je verrassende evenementen, georganiseerd door de creatieve horeca- en winkelexploitanten, terwijl je (internationale) bezoekers van de outlet ontmoet. Jazz City: een fijne plek aan het water, om te wonen, flaneren en verblijven.

Gebiedsdetails

Locatie
Roermond
Status
Gerealiseerd, in ontwikkeling
Planning voltooiing
2028
Oppervlakte
5,3 hectare
Woonruimte
± 330 eenheden
Voorzieningen
± 17.000 m² outlet-winkelformules, ± 3.000 m² horeca, ± 9.000 m² leisure
Betrokken partijen
SDK Vastgoed B.V., MGE

Meer weten over dit gebied?