Paleiskwartier

‘s-Hertogenbosch

Prachtige leefomgeving met een mix van functies.

Vanuit architectonisch oogpunt één van de mooiste nieuwe wijken van Nederland, waar functionaliteit en schoonheid elkaar vinden. Een geweldige plek om te genieten, wonen én werken. Voormalig bedrijventerrein De Wolfsdonken transformeert hier tot een prachtig nieuw stuk binnenstad. Direct aan het Centraal Station, op loopafstand van de binnenstad en perfect ontsloten. Een gemengd woon- en werkgebied, mede ingevuld door een actieve gebiedsvereniging. Zo blijven bewoners betrokken bij de invulling van hun leefomgeving.

Duurzaam en betrokken, vol vertrouwen

De intensieve betrokkenheid van de gemeente ’s-Hertogenbosch maakt deze grootschalige binnenstedelijke gebiedsontwikkeling uniek. Door deze betrokkenheid kon én kan er grootser worden gedacht. Vanaf de start is er gekozen voor duurzame oplossingen. Zo worden alle appartementen en kantoren aangesloten op een warmte- en koudeopslag, en dient de grote Hofvijver als enorme zonneboiler, die een belangrijke bijdrage levert aan de energie-uitwisseling.

Ruimte om te kiezen, ruimte voor succes

Met lef en verbeeldingskracht verrijst hier een multifunctionele leefomgeving. Een plek waar je overdag geïnspireerd kunt werken, en waar je op zomeravonden heerlijk geniet op de terrasjes, en van het groene uitzicht. Grenzend aan Het Bossche Broek en De Gement sta je binnen enkele minuten middenin de natuur. Terwijl je via de Paleisbrug – een brug en stadspark in één – ook veilig en comfortabel naar de historische binnenstad wandelt of fietst.

Als bewoner bepaal je hier zelf hoe je wilt wonen. Dynamisch of relaxed, groot of wat bescheidener: de stijlvolle appartementen, riante penthouses en compacte studio’s en maisonnettes zorgen voor een gemengde leefomgeving. Daarnaast biedt de combinatie van kwaliteit, ligging en bereikbaarheid ondernemers alle ruimte voor succes. En met talloze winkels, cafés, restaurants en culturele spots geniet je hier zowel overdag als ‘s avonds van die kenmerkende Brabantse gezelligheid.

Voortdurend verder geoptimaliseerd

Door regelmatige wijkschouwen wordt de openbare ruimte verder aangepast aan de wensen van bewoners en gebruikers. Hierdoor wordt het gebied voortdurend geoptimaliseerd. In 2021 worden de laatste kantoorruimtes opgeleverd, en geniet je vanaf het rooftoprestaurant van een vijfsterrenhotel van een fantastisch uitzicht over de weide omgeving. Volgens planning wordt het Paleiskwartier in 2024 geheel afgerond. Waarna bewoners, bezoekers en gebruikers alle ruimte krijgen om dit kwalitatief hoogwaardige gebied zelf verder te ontwikkelen, en zo hun dromen waar te maken.

Gebiedsdetails

Locatie
‘s-Hertogenbosch
Status
Gerealiseerd, in ontwikkeling
Planning voltooiing
2024
Planning voltooiing
20 hectare
Woonruimte
± 2.000 eenheden
Kantoor- en werkruimten
± 180.000 m²
Voorzieningen
± 20.000 m²
Betrokken partijen
VolkerWessels, Gemeente ’s-Hertogenbosch, NIBC

Meer weten over dit gebied?