NIEUW BERGEN

een slim ontwerp gecombineerd met ‘licht en lucht’

NIEUW BERGEN

duurzaam project met groene daken, zonnepanelen en toegevoegd groen in de openbare ruimte

NIEUW BERGEN

plan van SDK Vastgoed gekozen door gemeente Eindhoven

NIEUW BERGEN

herontwikkeling Deken van Somerenstraat Eindhoven

NIEUW BERGEN

NIEUW BERGEN

werken en ontspannen, elkaar ontmoeten of winkelen

NIEUW BERGEN

plan voor een toegankelijk en eigentijds gebied

NIEUW BERGEN

NIEUW BERGEN

zeer bijzondere gebouwontwerpen

NIEUW BERGEN

concept van ‘inclusief wonen’ voor veel verschillende doelgroepen

NIEUW BERGEN

relatief groot bouwvolume

NIEUW BERGEN

met diverse publieksfuncties en een hoogbouw aan de Edenstraat

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

SDK Vastgoed is de ontwikkelaar van Nieuw Bergen, het gebied rondom de Deken Van Somerenstraat in Eindhoven. In de zomer van 2017 heeft SDK Vastgoed deze tender gewonnen.

 

"Ontzettend leuk dat het gebied 'De Bergen' nu ook echt groene bergen gaat krijgen. Het plan is vernieuwend, uniek en heel duurzaam. Een aanwinst voor de stad. Het is belangrijk dat het woonprogramma voorziet in sociale huur, middeldure huur en koopwoningen; het centrum blijft zo voor iedereen betaalbaar. Er gaat heel wat veranderen in de omgeving, daarom hebben we de buurt bij de keuze van het winnende plan betrokken. Het proces dat we met hen hebben doorlopen, is een mooi voorbeeld van hoe we als overheid en omwonenden gezamenlijk optrekken, op één lijn komen en toewerken naar een gezamenlijk doel," aldus wethouder Yasin Torunoglu van onder andere Wijken en Vastgoed.

 

'Nieuw Bergen'
De verkoop en herontwikkeling bieden een uitgelezen kans om het gebied een opwaardering te geven, maar dragen ook bij aan de ambities die er liggen voor de binnenstad. Het plan 'Nieuw Bergen' onderscheidt zich door onder andere de structuur van het stedenbouwkundige ontwerp en de zeer bijzondere gebouwontwerpen. SDK Vastgoed richt zich op een concept van 'inclusief wonen' voor veel verschillende doelgroepen, met diverse publieksfuncties en een hoogbouw aan de Edenstraat. Een plan voor een toegankelijk en eigentijds gebied, waar men kan werken en ontspannen, elkaar kan ontmoeten of winkelen.

 

Het grote bouwvolume wordt gecombineerd met een slim ontwerp met 'licht en lucht'. Daarnaast is ook duurzaamheid in brede zin (en zeer zichtbaar) toegepast. Voorbeelden hiervan zijn de groene daken, de zonnepanelen en het toevoegen van groen in de openbare ruimte. Naast de gemeente gaven ook het buurtcomité en de Henri van Abbestichting hun voorkeur aan het plan van SDK. Alle partijen waren zeer te spreken over de inhoud. Het buurtcomité omschreef het onder meer als iconisch en vernieuwend, met een serieuze aanpak van de buurtsamenspraak. Wel vraagt het buurtcomité extra aandacht van de gemeente voor de toenemende verkeers- en parkeerdruk in de buurt, ongeacht welk plan de gemeente zou kiezen. Het plan Nieuw Bergen bevat circa 240 appartementen waarvan ook een groot deel verkocht zal worden aan particulieren. Voor meer informatie: bezoek de website www.nieuwbergen.com.

 

Planning
De komende periode wordt het bestemmingsplan in procedure gebracht en het voorlopig ontwerp afgerond. Naar verwachting zullen medio 2021 de eerste bouwwerkzaamheden plaatsvinden.

 

Projectinformatie

Ligging: binnenstedelijk
Woningtypologieën: diverse typologieën appartementen en commerciële ruimten

Start verkoop

medio 2021
Prijzen v.o.n.: nog niet bekend

 

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar/opdrachtgever: SDK Vastgoed
Architect MVRDV
Overige betrokkenen

Stam + De Koning Bouw bv
Iris Advies
Bouwinvest
Van Santvoort Makelaars
WSP
Primum

Huisman & van Muijen

 

lees meer

Artist impressions Terug naar boven

BRONNEN
STUUR DOOR

 

Kent u iemand voor wie dit

project interessant is? Laat het

hem of haar weten.