Nieuw Bergen

Eindhoven

Inclusief, groen en duurzaam, middenin de stad.

Rondom de Deken van Somerenstraat ontstaat de groene ruimte van morgen. Dit duurzame project is ontworpen met de menselijke maat als aandachtspunt, met opvallend schuine afsnijdingen. Hierdoor komt zoveel mogelijk daglicht het gebied binnen. De grote diversiteit aan woningen weerspiegelt het inclusieve karakter van deze leefomgeving. Een iconische binnenstadslocatie waar je je in een groene oase waant.

Meer ruimte door innovatief ontwerp

In het sterk groeiende Eindhoven is weinig grond beschikbaar in het stadscentrum. Dit gebied bood echter een unieke kans om op innovatieve wijze duurzaam groene ruimte toe te voegen aan de stad. De variatie van sociale huurwoningen tot grote luxe koopappartementen verwelkomt daarnaast een verscheidenheid aan bewoners. Hierdoor ontstaat een dynamiek die perfect aansluit bij de directe omgeving. De buurcommissie is betrokken bij de ontwerpkeuze, zodat het plan ook aansluit bij de wensen van omwonenden.

Toparchitectuur op iconische plek

Een duurzaam en groen project op deze schaal, midden in de stad, is uniek. De zeven gebouwen in deze leefomgeving krijgen ieder een ander karakter. Onmiskenbaar eigen, maar altijd met klasse en alle gemakken van nu. Toparchitectuur waar je open, vertrouwd, veilig én geborgen woont. De vele 45 graden-hoeken in het ontwerp garanderen dat je de ruimte overal voelt.

Een energieneutrale toekomst

De opvallende ruimte en onverwachte architectuur zal bewoners en bezoekers van dit unieke stukje Eindhoven inspireren. Enorm fotogeniek en klaar voor de toekomst, want je woont hier bijna energieneutraal. Met zonnepanelen op de vele groene schuine daken, en grote glaspartijen, waardoor veel zonlicht binnenvalt. Zo hoeft de verwarming in koudere maanden minder snel aan. In de ruimte van morgen is duurzaamheid key.

Gebiedsdetails

Locatie
Eindhoven
Status
In verkoop
Planning voltooiing
2026
Oppervlakte
1,2 hectare
Woonruimte
± 237 eenheden
Kantoor- en werkruimten
± 1.800 m²
Betrokken partijen
SDK Vastgoed B.V.

Meer weten over dit gebied?