EKP

EKP

permanente plek voor Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost (AKV|St.Joost)

EKP

uitstekend passend bij niet-klassikaal onderwijs

EKP

EKP

voor de dynamische stedeling

EKP

met meerdere pleinen waar ontmoeting, experiment en evenementen plaatsvinden

EKP

EKP

creatieve bedrijvigheid, horeca en ruimte voor culturele events

EKP

creatieve biotoop waar levendigheid en functies met elkaar verweven zijn

EKP

EKP

KuBus vormt het kloppende hart en als activator

EKP

een groen en autovrij karakter

EKP

EKP

verbinding met andere bewoners en gebruikers, maar ook met omliggende gebieden

EKP

diverse pleinen en follies nodigen uit tot ontmoeten en exposeren

EKP

EKP

gevarieerd woonprogramma met meer dan 800 woningen

EKP

ruime, groene en aantrekkelijke Dieze-oever met ruimte voor wonen en recreatie

PROJECTEN

Informatie Terug naar boven

Het EKP-terrein ligt in de Spoorzone van 's-Hertogenbosch en bestaat uit een zuidelijk en noordelijk deel. De gemeente 's-Hertogenbosch, NS Stations en PostNL hebben in het najaar van 2018 een tender uitgeschreven voor het noordelijke deel, als gezamenlijke grondeigenaren. Het gebied kenmerkt zich door het voormalige Expeditieknooppunt (EKP) gebouw waar voorheen het postsorteercentrum van PostNL gehuisvest was. Het EKP-gebouw wordt sinds een aantal jaar tijdelijk gebruikt door de kunstacademie (AKV|St.Joost). Het gebouw leent zich, o.a. door haar ruimtelijkheid, uitstekend voor dit type niet-klassikaal onderwijs.

 

Vanaf dag één hebben we heel bewust de keuze gemaakt om de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost (AKV|St.Joost) een permanente plek te geven in het voormalige EKP-gebouw. Gedurende het proces is ook Gemeente 's-Hertogenbosch overtuigd geraakt van deze keuze. Aan deze functie voegen we creatieve bedrijvigheid, horeca en ruimte voor culturele events toe. Het gebouw transformeert hierdoor in een creatieve biotoop waar levendigheid en functies met elkaar verweven zijn. Deze biotoop, genaamd KuBus (Kunst & Business) vormt als kloppende hart en als activator van EKP hét fundament voor de unieke identiteit van het gebied.

 

Naast deze creatieve biotoop voorziet het plan in een gevarieerd woonprogramma met meer dan 800 woningen, bedoeld voor de dynamische stedeling en met de focus op één- en tweepersoons huishoudens.

 

Het gebied krijgt een groen en autovrij karakter. Auto's parkeren in parkeergarages aan de randen van het plangebied. De openbare ruimte wordt ruim en groen van opzet met meerdere pleinen waar ontmoeting, experiment en evenementen plaatsvinden. Zo zijn er een aantal follies (paviljoens) aanwezig waar bijvoorbeeld kunst tentoongesteld kan worden. De Veemarktweg wordt verlegd waardoor er een ruime, groene en aantrekkelijke Dieze-oever ontstaat met ruimte voor wonen en recreatie. Er wordt volop ingezet op duurzame (deel)mobiliteit. Zo komt er een multimodale mobiliteitshub waar elektrische deelauto's en -fietsen 24/7 ter beschikking staan. Niet alleen bewoners maar ook omwonenden kunnen hier gebruik van maken.

 

Projectinformatie

Ligging: binnenstedelijk
Woningtypologieën: breed scala aan appartementen (zowel koop als huur)

Start verkoop:

Fase 1 – Q3 2021
Prijzen v.o.n.: nader te bepalen

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar/opdrachtgever: SDK Vastgoed
Architect:

Studioninedots

DELVA Landscape Architecture & Urbanism

 

lees meer

BRONNEN
STUUR DOOR

 

Kent u iemand voor wie dit

project interessant is? Laat het

hem of haar weten.