22 september 2020

ITAM solutions wil op Brainport Industries Campus doorgroeien

ITAM solutions wil op Brainport Industries Campus “in juiste innovatieklimaat doorgroeien”

Als nieuwe hoofdlocatie voor het Managed Services team en het Innovatie team heeft ITAM solutions gekozen voor Brainport Industries Campus (BIC). Met dertig medewerkers wil ITAM solutions op die nieuwe locatie optimaal gebruik maken van het innovatieklimaat dat BIC hen kan bieden. “Om onderdeel te zijn van een gezond en groeiend ecosysteem is BIC de meest logische keuze voor ons”, zegt Managing Director Simone van Sambeek. “Bij BIC heb je de juiste ruimte en wisselwerking van een mooi netwerk van innoverende bedrijven om door te kunnen groeien.”

Naast BIC heeft het bedrijf ook een vestiging in de regio Amsterdam. De verhuizing naar BIC past in de ontwikkeling die ITAM solutions de afgelopen tijd heeft doorgemaakt. Het bedrijf is gegroeid van ‘Follow the money’ naar ‘Follow the data’. Klanten en partners bevinden zich voornamelijk in het Enterprise segment; enkele daarvan zijn eveneens bij BIC gevestigd. “Onze IT Asset Management (ITAM) consultants zetten de grote hoeveelheden data die wij voor klanten verzamelen om in waardevolle informatie voor andere afdelingen. Innovatie zit in het DNA van ITAM solutions. Dit zorgt ervoor dat we ons meteen thuis voelen in een omgeving als die van BIC.”

Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (VolkerWessels) en verantwoordelijk voor BIC: “Met ITAM solutions voegen we weer een belangrijke schakel toe aan ons innovatieve ecosysteem. Ik ben er trots op dat dit innovatieve bedrijf juist om die reden voor ons kiest. ITAM solutions heeft al de nodige contacten binnen ons netwerk, maar ook voor de overige bedrijven binnen BIC brengt het een toegevoegde waarde. Alle nieuwe activiteiten die zullen voortkomen uit de komst van ITAM solutions gaan ons allemaal verder helpen bij de realisatie van onze gezamenlijke ambitie.”

Als gebiedsontwikkelaar creëert SDK Vastgoed (VolkerWessels) op BIC de industrie van de toekomst. Door middel van open innovatie en samenwerking biedt BIC bedrijven alle ruimte om onbelemmerd te werken aan de wereld van morgen, en zelfs overmorgen. Waar talent, ondernemers en overheden elkaar ontmoeten gaan innovatie, technologie en educatie hand in hand. Het ontwikkelen van innovatieve, hightech ecosystemen, waar het experiment niet wordt geschuwd, is één van de expertises van SDK Vastgoed.

Over ITAM solutions

ITAM solutions is een databedrijf dat haar klanten wil laten groeien op het gebied van IT & Software Asset Management (ITAM) en dat proactief advies uitbrengt aan verschillende afdelingen binnen een bedrijf. Denk hierbij aan ICT, finance, inkoop, security, HR en legal. Op deze manier brengt ITAM solutions mensen, processen en technologie samen. ITAM solutions is onafhankelijk van softwareaanbieders, waardoor het bedrijf in staat is om haar klanten van volledig objectief en eerlijk advies te voorzien. Specialisten van ITAM solutions werken met passie voor het ITAM-vak en hebben jarenlang geïnvesteerd in kennis en expertise op het gebied van ITAM. Hun onafhankelijkheid, gecombineerd met kennis van de verschillende kerncompetentiegebieden van ITAM, zorgt ervoor dat zij concrete successen kunnen boeken voor hun klanten en partners. Zij zetten klanten in de ‘drivers seat’ van hun IT systemen, softwarelandschap en IT-budgetten. ITAM solutions heeft vestigingen in Eindhoven en Hoofddorp, is een gecertificeerd ‘Great Place to Work’ en drievoudig winnaar van de FD Gazelle Award.

Wilt u meer informatie over de case study van Nouryon? Neem dan contact op met:

ITAM solutions

E: info@itamsolutions.nl
T: +31 (0)40 369 05 40
I: www.itamsolutions.nl

Over Brainpoirt Industries Campus:

De Brainport Industries Campus is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. Elk gebouw biedt faciliteiten waarvan meerdere partijen gebruik kunnen maken. De inrichting kan eenvoudig worden aangepast aan de veranderende behoefte van gebruikers. BIC faciliteert haar huurders optimaal in samenwerking aan nieuwe productietechnieken. De campus is bovendien bedoeld om aan (internationale) bezoekers te tonen wat de maakindustrie in de regio te bieden heeft.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Brainport Industries Campus is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed en is een samenwerking met overheden en industrie. Meer informatie op www.brainportindustriescampus.com. JLL heeft verhuurder Brainport Industries Campus geadviseerd bij deze transactie. Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van BIC voor uw bedrijf, neem dan gerust contact op met Naomi Koppens of Koen der Kinderen van JLL via 040 – 2500 100.

Fotografie © Bart van Overbeeke

BIC
ITAM Solutions kiest voor Brainport Industries Campus