BOSRIJK 'T HOF

BOSRIJK 'T HOF

Op de binnenplaats van 't Hof is altijd iets te doen. Zo is deze afgezonderde omgeving een speelparadijs voor opgroeiende kinderen.

BOSRIJK 'T HOF

Achter de woningen 't Hof is het genieten van privacy, groen en rust. Hier worden buren als vanzelf vrienden.

BOSRIJK 'T HOF

BOSRIJK 'T HOF

Op de binnenplaats van 't Hof is altijd iets te doen. Zo is deze afgezonderde omgeving een speelparadijs voor opgroeiende kinderen.

BOSRIJK 'T HOF

Achter de woningen 't Hof is het genieten van privacy, groen en rust. Hier worden buren als vanzelf vrienden.

PROJECTEN

Bosrijk fase 2c: 't Hof

Terug

 

Informatie

Foto's

Plattegrond

Informatie Terug naar boven

Wonen in een landschapspark waar woningen te gast zijn in het groen, dat is Groenplaats Bosrijk. In dit uitdagende woonconcept heeft de omgeving een hoofdrol gekregen. Architectuur staat in dienst van de natuur. Privacy en beschutting lopen geruisloos over in openbare ruimte. In Groenplaats Bosrijk worden in totaal circa 430 woningen gerealiseerd in acht verschillende fasen. Bosrijk  is onderdeel van de Vinexlocatie Meerhoven. Bosrijk wordt ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Eindhoven. 

 

Bosrijk fase 2c: 't Hof

Bosrijk fase 2, Foerage, is verdeeld in drie woonzones die samen een eenheid vormen. De 26 cirkelwoningen van 't Hof lijken samen een modern slot te vormen. De binnenplaats is een plein waar altijd wel iets te doen is en waar kinderen in alle rust en veiligheid opgroeien. Achter de woning is het genieten van privacy, groen en rust. In 't Hof worden buren als vanzelf vrienden.

 

Er is maar één weg die leidt naar dit uniek stukje woon-omgeving en woonbeleving. Van doorgaand verkeer in de directe omgeving is geen sprake waardoor rust en veiligheid gewaarborgd blijven. Fietsers en voetgangers krijgen bovendien in Groenplaats Bosrijk een streepje voor op het autoverkeer en bij alle woningen komt ondergrondse of inpandige parkeergelegenheid. Vanaf deze weg vormen de parkwoningen een geheel, de grote ronde vorm is indrukwekkend. In de ‘binnentuin' waant een bezoeker zich in een andere wereld en die beleving is te danken aan de toegepaste architectuur. 't Hof heeft gekozen voor een totaal eigen vorm en karakter en is daarmee een uniek project binnen Groenplaats Bosrijk.

 

Een modern slot, zo wordt 't Hof ook wel genoemd. De architectuur draagt in grote mate bij aan het sprookjesachtige karakter van het indrukwekkende gebouw. Ook de materiaalkeuze is treffend. De buitenkant van de cirkel kent een robuuste grijze steensoort afgewisseld met structuurhout. De binnenkant van de cirkel is een oase van licht hout. Met een voorgevel die bestaat uit een kwart van een cirkel lijkt elke woning een stap naar binnen te zetten. Bewoners komen tot elkaar in 't Hof.

 

Locatie

Groenplaats Bosrijk ligt in het nieuwe woongebied Meerhoven. Als bewoner profiteert u van het complete voorzieningenaanbod 'om de hoek'. Groenplaats Bosrijk groeit uit tot een bijzondere woonomgeving, bedoeld voor mensen die waarden als ruimte en privacy op prijs stellen. In deze rustige buurt woont u omgeven door parkachtig groen, struweelrijke begroeiing en authentieke bosstroken. Rustig en ontspannen. Maar ook met winkels 'om de hoek' en het stadshart van Eindhoven binnen handbereik, snel en gemakkelijk te bereiken via de hoogwaardige openbaarvervoersverbinding.

 

Projectinformatie

Ligging: Ecologische zone, aan kanaal
Woningtype: 26 cirkelwoningen
Opgeleverd: 2008

 

Betrokken partijen

Ontwikkelaar: Vof Bosrijk*
Gedelegeerd ontwikkelaar: AM Wonen
Uitvoering: BAM
Architect: Stefan Ritzen

 

* Vof Bosrijk is een samenwerking tussen SDK Vastgoed en AM Wonen.

 

lees meer