30 maart 2017

Woningbouwproject Clarissenhof bereikt hoogste punt!

339 woningen in Spoorzone Tilburg

Clarissenhof heeft het hoogste punt bereikt. Dit feestelijke moment is officieel gevierd in het bijzijn van de kopers, wethouder Berend de Vries, woningcorporaties TBV Wonen en WonenBreburg en woningbelegger Hinke Fongers. Clarissenhof is een project van VolkerWessels ondernemingen SDK Vastgoed en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling.

Clarissenhof bestaat uit 339 woningen. De oplevering van de eerste woningen staat gepland voor eind dit jaar, de laatste woningen worden opgeleverd in het voorjaar van 2018. Clarissenhof is centraal gelegen in de volop in ontwikkeling zijnde Spoorzone, aan de rand van de binnenstad van Tilburg.

Verdwenen kloosters vormden de inspiratiebron voor Liesbeth van der Pol van Dok Architecten die de vormgeving van de gebouwen ontwierp. Dit deed ze samen met een drietal jonge, veelbelovende architecten; Ard Hoksbergen, Dominique ter Beek en Nienke Boot. Alle woningen van Clarissenhof zijn zo goed als verkocht; de laatste twee koopcontracten wachten nog op een handtekening.

De verhuur van de 2- en 3-kamerappartementen in de sociale huur start binnen enkele maanden via www.woninginzicht.nl. De verhuur in de vrije sector start al binnenkort, zie voor meer informatie de website www.hetkapittel.nl.

Clarissenhof ligt dit jaar langs de route die Willem-Alexander en Máxima afleggen tijdens hun bezoek aan de Tilburgse Spoorzone op Koningsdag.

Meer info over het project is te vinden op www.clarissenhof.com.