10 september 2020

Westfields Logistics in Oirschot opent haar deuren

Westfields Logistics in Oirschot opent haar deuren en start de opwekking van 5,45 megawatt aan zonne-energie. Ruim 1400 huishoudens worden hiermee jaarlijks van duurzame energie voorzien! Ontwikkelaars SDK Vastgoed (VolkerWessels) en MG Real Estate hebben in een joint venture Westfields Logistics ontwikkeld en gerealiseerd. Begin 2020 werd dit project opgeleverd aan eigenaar Nuveen Real Estate.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum is afgerond. Dit centrum bevat in totaal 98.000 m² logistiek vastgoed en is gelegen in één van de belangrijkste knooppunten voor e-commerce-activiteiten in Nederland en West-Europa. Het gebied staat bekend als dé logistieke hotspot van Eindhoven en is voorzien van goede multimodale verbindingen, wat zorgt voor een efficiënte en optimale bereikbaarheid.

De oplevering van het gebouw was ook de start van het invullen van het dakvlak met zonnepanelen ten behoeve van het opwekken van duurzame energie. Op dit punt sluiten de ontwikkelvisie van SDK Vastgoed, MG Real Estate, Sunrock en de Gemeente Oirschot naadloos op elkaar aan. De inzet van het dak zorgt voor een opwekking van 5,45 megawatt aan energie die kan worden terug geleverd aan het net.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van het zonnepark wat uit 14.330 zonnepanelen bestaat. Enkele weken geleden is het zonnepark in bedrijf gesteld. Ruim 1400 huishoudens kunnen hiermee jaarlijks van duurzame energie worden voorzien. Met de officiële opening, op 9 september 2020, door Piet Machielsen en Esther Langens-Brooimans (wethouders Gemeente Oirschot) wordt een grote stap gezet in de energietransitie en draagt ook de ontwikkeling van Westfields bij aan een duurzame toekomst.

De opening van Westfields Logistics vormt de climax van een jarenlange ontwikkeling van de joint venture tussen SDK Vastgoed en MG Real Estate. Duurzaamheid was voor SDK Vastgoed vanaf het begin een essentieel onderdeel van de ontwikkelingsstrategie. Hierdoor is Westfields klaar voor een zonnige toekomst, en daarmee één van de meest aantrekkelijke locaties voor e-commerce en hightech logistiek in de Brainportregio.

Niels Dusee, MT-Lid SDK Vastgoed

“Ruimte voor morgen” is het gedachtengoed van waaruit wij, SDK Vastgoed, onze ontwikkelingen starten. Duurzaamheid is een van de pijlers voor de ruimte. Met de opening van dit zonnepark op Westfields geven wij invulling aan deze duurzaamheidsambitie en dragen we bij aan een duurzame toekomst.

Anton van Vlerken, CCO Nederland & Scandinavië bij MG Real Estate

Wij investeren al jaren in duurzaamheid, dat begint al bij de keuze van de locatie, ontwerp van het gebouw en gebruik van materialen. In dit project was het vanzelfsprekend om het dak optimaal te benutten. Wij kunnen nu, door de grootte van dit project, significant iets toevoegen aan de energietransitie van Nederland.

Wiebe Jan Emsbroek, Commercieel director Sunrock

“De energietransitie is onomkeerbaar en gaat nu heel hard. Verduurzaming is niet alleen goed voor de planeet maar ook een grote kans voor commercieel vastgoedeigenaren en hun huurders om waarde te creëren. Een mooi voorbeeld zien we hier bij Westfields”.

Noot van de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
SDK Vastgoed – mevrouw J. Maasakkers, SDK Vastgoed, telefoon +31 (0) 40-2504380