10 januari 2020

VolkerWessels wijst drie klimaatbossen aan in strijd tegen klimaatverandering

VolkerWessels heeft drie bosgebieden geselecteerd waar het de komende twee jaar slimme klimaatmaatregelen gaat nemen: Landgoed Cleefswit in Geldrop, Landgoed Schaarsbergen in Arnhem en Landgoed het Lutterzand in de Lutte.

De selectie van de drie FSC-gecertificeerde bossen sluit aan bij de ambitie van VolkerWessels om minimaal 500 hectare bos in Nederland beter bestand te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering en volgt op de in september 2019 aangekondigde samenwerking met Unie van Bosgroepen en FSCĀ® Nederland.

Vanaf voorjaar 2020 start Unie van Bosgroepen met het treffen van maatregelen waardoor de drie bossen meer CO2 vastleggen, de biodiversiteit toeneemt en ook de belevingswaarde van de bossen een positieve impuls krijgt. Voorbeelden van maatregelen zijn het bevorderen van natuurlijke verjonging, het onderplanten met strooisel-verbeterende boomsoorten en het aanplanten van soorten die naar verwachting beter bestand zijn tegen klimaatverandering. Op termijn wil VolkerWessels het hout afkomstig uit deze bossen in eigen bouwprojecten toepassen.

Campagne onder medewerkers

VolkerWessels investeert tot 100.000 euro in het klimaatproject, een bedrag dat deels bestaat uit een vaste bijdrage door VolkerWessels en deels uit een verdubbeling door VolkerWessels van vrijwillige bijdragen van medewerkers. Medewerkers van VolkerWessels die willen bijdragen aan het klimaatbestendig maken van Nederlandse bossen kunnen hun donatie nu eenvoudig overmaken via Tikkie op de speciale Klimaatbossen-pagina: www.volkerwessels.com/klimaatbossen.