5 mei 2021

UBS AM koopt kantoorgebouw BOLD op Strijp-S in Eindhoven

Namens een institutioneel mandaat gemanaged vanuit Geneve, Zwitserland, heeft UBS AM het kantoorgebouw BOLD in Eindhoven gekocht. De ontwikkeling van het pand (circa 9700m² en 72 parkeerplaatsen) is in handen van Spoorzone B.V. Het gebouw is ontworpen door Kraaijvanger Architects.

Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) heeft het gebouw als gedelegeerd ontwikkelaar voor Spoorzone B.V. ontwikkeld. In november 2020 zijn de eerste palen de grond in gegaan. Inmiddels staat de gevel van de begane grond overeind en zal het kantoorgebouw naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd worden. Dan vindt ook de daadwerkelijke levering plaats.

Douwe Vermeulen, Transactie Manager Real Estate bij UBS AM: “Het kantoorgebouw komt te staan aan de kop van Strijp-S (centrumzijde). BDO Accounts & Adviseurs heeft een langlopend huurcontract getekend en zal na oplevering ongeveer 65% van het gebouw in gebruik nemen.”

UBS werd geadviseerd door Van Gool Elburg (commercieel), Clifford Chance (juridisch en tax) en SGS (technisch). Spoorzone werd in  deze transactie juridisch bijgestaan door AKD Benelux Lawyers.

Spoorzone B.V.

Strijp-S is een voormalig fabriekscomplex van Philips. Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij deze gebiedsontwikkeling; een gebied dat ca. 27 ha beslaat. Deze plek – waar nog niet eens zo lang geleden uitvindingen werden gedaan – was jarenlang verboden terrein voor de  Eindhovenaren. Samen met haar partners: de gemeente Eindhoven, Trudo en Woonbedrijf heeft VolkerWessels dit gebied tot een levendige en gemengde woon- én werkwijk getransformeerd. Nu is het de plek waar je moet zijn, waar creatieve ondernemers en nieuwe bewoners inmiddels hun plek hebben gevonden. In totaal worden in dit gebied uiteindelijk ca. 3.000 woningen gerealiseerd en 120.000 m2 kantoren / commercieel vastgoed.  Naar verwachting is Strijp-S omstreeks 2030 volledig getransformeerd in een gebied die uitnodigt tot verblijven, bewegen, werken en genieten!