3 december 2018

TH Real Estate verwerft Westfields Logistics in Oirschot

TH Real Estate heeft namens haar European Cities Fund een logistieke ontwikkeling in Oirschot aangekocht van een joint venture tussen SDK Vastgoed (VolkerWessels) en MG Real Estate.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum, in totaal 98.000 m² groot, is reeds gestart. Het distributiecentrum is gelegen in één van de belangrijkste knooppunten voor e-commerce-activiteiten in Nederland en West-Europa. Het gebied staat bekend als de logistieke hotspot van Eindhoven, voorzien van goede multimodale verbindingen, wat zorgt voor een efficiënte en optimale bereikbaarheid.

Aan de logistieke inrichting en de (af)handeling voor e-commerce zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Westfields is ontworpen met dit in gedachten. De verkoop van het distributiecentrum laat zien dat de logistieke hotspots in Nederland nog steeds kunnen rekenen op zowel een sterk aanhoudende gebruikersvraag, alsmede op een onverminderd aanhoudende interesse van internationale beleggers in logistiek vastgoed.

MG Real Estate is een Europese ontwikkelaar met het accent op logistiek, kantoren en retail. Zowel SDK Vastgoed als MG Real Estate werken voor de invulling van dit gebied nauw samen met VolkerWessels Logistics Development.

Anton van Vlerken, CCO Nederland & Scandinavië bij MG Real Estate, licht toe: “We zijn zeer verheugd over het gesloten partnership met TH Real Estate en kijken ernaar uit om samen te werken en van Westfields een succes te maken.” Dennis van de Ven, directeur SDK Vastgoed, vult aan: “De totstandkoming van deze logistieke hub is een uitstekend voorbeeld van samenwerking binnen de lokale Brainport-regio. Samen met de gemeente Oirschot zagen we het onderscheidende vermogen van deze plek als het gaat om logistiek. Met de succesvolle verkoop aan TH Real Estate is dit geloof bekrachtigd.

Thorsten Kiel, hoofd European Industrial and Logistics bij TH Real Estate: “We zijn erg blij met de samenwerking met de joint venture voor de succesvolle voltooiing van Westfield Logistics. De Europese logistieke markt blijft zeer aantrekkelijk en de locatie van dit object maakt het bijzonder aantrekkelijk. We hebben ons logistieke platform in Nederland nu uitgebreid tot meer dan € 300 mln in 2018, met verdere investeringen gepland in 2019.

De bouw wordt in twee fasen uitgevoerd door Systabo (VolkerWessels) en behelst drie warehouses. De bouw van fase 1 start in december 2018, omvat 60.789 m² en zal beschikbaar zijn in oktober 2019. Fase 2 start in maart 2019, heeft een oppervlakte van 37.329 m² en is beschikbaar in februari 2020. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CBRE of VSR-makelaars.

Het European Cities Fund maakt deel uit van de veerkrachtige wereldwijde stedenreeks van TH Real Estate. Investeringen zijn gericht op diversificatie, inkomsten en vermogensgroei op lange termijn. Deze beleggingsstrategieën zijn gericht op het investeren in hoogwaardige activa in toonaangevende steden, die goed gepositioneerd zijn in termen van structurele langetermijntrends, zoals demografische veranderingen, urbanisatie en technologie. Westfield Logistics Development is de elfde acquisitie voor het fonds en de tweede logistieke asset in Nederland, na de acquisitie van een distributiecentrum in Venlo.

Westfields Logistics Development werd geadviseerd door 3Stone Real Estate en Habraken Rutten, terwijl TH Real Estate werd geadviseerd door Van Gool Elburg, Loyens & Loeff, Cording Real Estate Group, Arcadis, LCEE en A & O.