11 april 2019

Techpro kiest voor Brainport Industries Campus

De eerste vestiging van Techpro Europe in Nederland komt op Brainport Industries Campus (BIC). Het bedrijf met het hoofdkantoor in Hong Kong maakt zelfklevende producten voor de optische en medisch-technologische industrie. Eindhoven kwam in beeld vanwege het op de hightech maakindustrie gerichte ecosysteem van de regio en de manier waarop dit zichtbaar is op BIC. Techpro neemt in september al zijn intrek op BIC.

Techpro maakt hoogwaardige klantspecifieke componenten geproduceerd uit zelfklevende materialen, schuim en folies. Het bedrijf richt zich zowel op de optische markt waarbij de producten worden ingezet tijdens het slijpen van lenzen, als op medische en andere hightech klanten waarvoor Techpro een klasse 7 cleanroom zal neerzetten op BIC. Met Techpro’s op maat gemaakte zelfklevende componenten kan de productie van bijvoorbeeld second-skin-producten of ultra dun high tech verpakkingsmateriaal worden vereenvoudigd. Techpro vestigt de (cleanroom)productie en de salesafdeling op BIC.

Frans Biegstraaten, managing director Europe van Techpro: “Van onze primaire lijst met potentiële klanten zit 90% in deze regio, ik kan ze bij wijze van spreken allemaal met de fiets bereiken. Na een gezamenlijke analyse met Brainport Development en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), werd de keuze dus heel gemakkelijk. De logica van dit ecosysteem is duidelijk en wij willen daar graag onderdeel van zijn. BIC heeft bovendien het voordeel van de directe toegang tot talent en de goede bereikbaarheid, zowel over de weg als door de lucht.

Ferdinand Gremmen, directeur van SDK Vastgoed (VolkerWessels) en verantwoordelijk voor Brainport Industries Campus: “Techpro is een welkome toevoeging aan het toch al diverse aanbod dat we op BIC zien. We laten hiermee opnieuw zien dat internationale partijen de weg naar de campus weten te vinden. De specifieke expertise van dit bedrijf wordt alleen maar extra waardevol door het ecosysteem dat wij hier kunnen bieden. En daarmee doel ik zowel op de andere hightech bedrijven als op de aanwezigheid van Summa College.

Techpro Europe BV

Techpro Europe BV, een 100% dochtermaatschappij van Techpro Group Ltd. gevestigd in Hong Kong, is een creative adhesive solution provider en een betrouwbare partner in de ontwikkeling van hoogwaardige componenten geproduceerd uit zelfklevende materialen, schuim en folies. Techpro biedt continu het hoogste niveau van kwaliteit en ondersteuning door een diepgaand inzicht in de behoeften van zijn klanten in combinatie met uitgebreide kennis van materialen, processen en toepassingen. Het bedrijf richt zich zowel op componenten voor de optische markt als op de medische en andere hightech klanten.

Op maat gemaakte zelfklevende componenten bieden een aantal voordelen voor productontwerpers en ingenieurs. Productontwerpen kunnen worden gestroomlijnd met onzichtbare verbindingen en de productie wordt eenvoudig gemaakt met gemakkelijk te hanteren componenten. Techpro’s zelfklevende onderdelen kunnen als unieke materialen worden ontworpen of voor gebruik in geautomatiseerde assemblageprocessen. Techpro Europe biedt hulp bij het ontwikkelen van het juiste product met de juiste eigenschappen voor iedere toepassing, door mee te denken vanaf de ontwerp- en/of engineering fase. Zo komen de klant en Techpro samen tot het meest ideale product. Dat gaat van ontwerpconcepten en prototypes tot en met de uiteindelijke (massa)productie. Lees hier meer over Techpro Europe.

Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. Elk gebouw biedt faciliteiten waarvan meerdere partijen gebruik kunnen maken. De inrichting kan eenvoudig worden aangepast aan de veranderende behoefte van gebruikers. BIC faciliteert haar huurders optimaal in samenwerking aan nieuwe productietechnieken. De campus is bovendien bedoeld om aan (internationale) bezoekers te tonen wat de maakindustrie in de regio te bieden heeft.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Brainport Industries Campus is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed en is een samenwerking met overheden en industrie. Lees meer op de website van BIC.

JLL heeft verhuurder Brainport Industries Campus geadviseerd bij deze transactie. Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van BIC voor uw bedrijf, neem dan gerust contact op met Naomi Koppens of Koen der Kinderen van JLL via 040 – 2500 100.

Foto’s © Bart van Overbeeke