16 mei 2024

Stem mee voor de ‘Tilburg Architectuurprijs’

Wij omarmen het initiatief van de Gemeente Tilburg voor de 'Tilburg Architectuurprijs', die de focus legt op de architectuur en ruimtelijke kwaliteit van nieuwe ontwikkelingen in onze stad.

Wij omarmen het initiatief van de Gemeente Tilburg voor de ‘Tilburg Architectuurprijs’, die de focus legt op de architectuur en ruimtelijke kwaliteit van nieuwe ontwikkelingen in onze stad.

Zowel woongebouw De Brabander, onderdeel van de stadscampus in de Spoorzone aan het Burgemeester Stekelenburgplein, als ook de naastgelegen Zwijsen parkeergarage dingen mee voor de publieksprijs. Er zal ook een vakjuryprijs worden uitgereikt, op 23 mei wordt bekend welke ingezonden projecten hiervoor genomineerd zijn.

De Brabander combineert Amerikaanse hoogbouwarchitectuur met duurzaamheid. Met 162 woningen op een commerciële plint biedt het een prachtig uitzicht. Dankzij een slimme structuur, geluid reducerende erkers en een geprefabriceerde gevel staat De Brabander voor innovatie en duurzaamheid in de stad. De architect van dit project is Cornelisse Verhoeven architecten, stedenbouwkundige is Bodgan & Van Broeck en aannemer is Van de Ven Bouw en Ontwikkeling Tilburg.

Zwijsen Parkeergarage is een slim en duurzaam parkeergebouw, verbonden met het NS station Tilburg via de mooie Locomotief Boulevard. Met zijn stoere uitstraling, cortenstalen gevels aan de spoorzijde en glazen entrees, past het perfect bij de geschiedenis van de Spoorzone. Architect van dit project is Vissers & Roelands architecten & ingenieurs, aannemer is Van de Ven Bouw en Ontwikkeling Tilburg.

Laat je stem horen voor de publieksprijs voor het meest bijzondere project in Tilburg door hier te klikken. 

Als ontwikkelende partij zijn we trots op ons werk in Tilburg en op de samenwerking met alle betrokken partijen.

Happel Cornelisse Verhoeven architecten

Bogdan en Van Broeck

Vissers & Roelands architecten & ingenieurs

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling