15 maart 2018

Sodexo wordt hightech facilitypartner op BIC

Sodexo wordt de facilitaire partner van de Brainport Industries Campus (BIC). Daartoe hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Een meerjarig contract voor een bijzondere locatie: de ‘fabriek van de toekomst’ in Eindhoven, waar toeleveranciers in de hightech maakindustrie samen innoveren en produceren en waar Sodexo een vernieuwende manier van dienstverlening zal aanbieden.

Dé showroom van de hightech maakindustrie wordt ook dé showroom van Facility Management 3.0. Vanaf mei 2018 zorgt Sodexo voor optimale beleving en dienstverlening met horecaservices, schoonmaak en ontvangst, zodat de bedrijven en hun bewoners prettig kunnen werken en met veel plezier kunnen verblijven op BIC.

Ferdinand Gremmen (l) van SDK Vastgoed en Sander Graft van Sodexo bij nieuwbouw BIC (foto: Bram Saeys).

Better Tomorrow

Sodexo is continu op zoek naar innovatieve oplossingen om haar dienstverlening nog beter te laten aansluiten op de Quality of Life van haar klanten en gasten. Hiervoor heeft Sodexo een eigen innovatiehub om nieuwe diensten te ontwikkelen en innoveert het bedrijf ook regelmatig samen met de klant, in co-creaties. Innoveren is key voor Sodexo en waar kan dit beter dan midden in het hart van de slimste regio ter wereld? Door innovatie centraal te stellen in de organisatie, geeft Sodexo vorm aan haar duurzaamheidsambities. Elke ontwikkeling wordt geborgd in het Better Tomorrow Plan waardoor Sodexo haar verantwoordelijkheid neemt voor een betere toekomst. Dit sluit perfect aan bij de opzet van Brainport Industries Campus. Bij ieder aspect op de campus wordt afgewogen hoe duurzaam het kan worden gerealiseerd. Dat gaat verder dan het zo min mogelijk belasten van het milieu. Het streven is om van innovaties op het gebied van duurzaamheid nieuwe businesscases te ontwikkelen.

Pitch en dialoog

In de zoektocht naar de dienstverlenende partner heeft Brink Management/Advies samen met opdrachtgever VoF BIC de markt uitgedaagd om samen, op innovatieve wijze, vorm te geven aan de best passende dienstverlening bij BIC. Door middel van een pitch en open dialoog is het gelukt om samen tot een concept te komen wat de huurders en bezoekers van BIC maximaal in staat stelt om een omgeving te creëren waarin innovatie plaats kan vinden.

Meer dan schoonmaak en catering

Met de komst wordt gestalte gegeven aan een vernieuwd facilitair dienstenconcept. Sodexo doet meer dan schoonmaken en cateren. Zij dragen bij aan het ecosysteem en zorgen voor optimale werkomstandigheden,” aldus Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed, namens VoF BIC. “We zijn dan ook erg content om hen als huurder en partner in de community te mogen verwelkomen.

Sander Graft, CEO Corporate Services Benelux & Nordics bij Sodexo: “Wij zijn trots dat we als facilitaire en horecapartner exclusief onderdeel zijn van de BIC-picture! Wij dragen vanuit onze expertise met dit contract bij aan de ontwikkeling van Nederland, met name deze intelligente regio, als innovatieve motor van Europa.

Katalyst LAB

Graft vervolgt: “Net als ieder ander bedrijf op de campus committeren wij ons graag aan de campusgedachte van durven delen, samen ontwikkelen en elkaar inspireren. Midden in het Atrium komt ons eigen Katalyst LAB waar we in co-creatie met de huurders en ónze partners specifieke serviceconcepten gaan ontwikkelen. De diversiteit binnen BIC, bestaande uit corporates, start-ups en studenten stelt ons – door deze unieke samenwerking – gezamenlijk in staat om te verbinden, te groeien en competitieve verschillen te realiseren om zo te ontwikkelen naar Facility Management 3.0. Een mooie en spannende uitdaging die we met veel plezier aangaan.

Ruimte bieden

Bas Niese, senior manager Brink Management/Advies, onderdeel van Brink Groep: “Het proces om te komen tot de ideale dienstverlenende partner voor BIC is geslaagd. We hebben de ruimte geboden aan marktpartijen om samen met BIC te komen tot visie op dienstverlening welke een directe bijdrage levert op het gebied van innovatie voor de maakindustrie. Het samen actief zoeken naar oplossingen en invulling geven aan het dienstverleningsconcept heeft voor BIC geresulteerd in een goede vertrouwensbasis tussen de verschillende partijen om de basisprincipes van de campus kracht bij te zetten.

Zie ook www.brainportindustriescampus.com voor meer informatie over BIC. Meer informatie over Sodexo is te vinden op www.sodexo.nl.