25 februari 2022

SDK Vastgoed en Amvest voegen 264 woningen toe aan Hartje Eindhoven

De ontwikkelcombinatie met gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed en investment manager en ontwikkelaar Amvest starten in maart met de bouw van het project Groot Hartje in Eindhoven. Het project ligt in de populaire wijk Hartje Eindhoven, naast het Philips Stadion en zorgt voor de verbinding tussen de bruisende binnenstad en het industriële Strijp-S. De 201 huurappartementen zijn gekocht door het Amvest Residential Core Fund.

Groot Hartje
Het nieuwbouwproject Groot Hartje bestaat uit drie woonblokken met in totaal 260 appartementen en 4 stadswoningen. Van de 201 huurappartementen valt het grootste deel in het middensegment en zijn opgenomen in het Amvest Residential Core Fund. Het fonds heeft in Hartje Eindhoven al circa 500 huurappartementen in de naastgelegen 16 woonblokken in bezit. De overige 59 appartementen en 4 stadswoningen in diverse prijsklassen zijn sinds vrijdag 25 februari 2022 in de verkoop.

Bijzonder aan de wijk is dat elk gebouw een naam heeft van een wereldstad met een connectie met Eindhoven. Als aanvulling op de huidige 16 gebouwen komen er drie nieuwe bij; Hartje Adelaide, Hartje Brussel en Hartje Taipei. De nieuwe wijk ligt direct naast het Philips Stadion en krijgt letterlijk de vorm van een groot hart.

Groot Hartje kenmerkt zich straks als een ontwikkeling met oog voor het grotere geheel, zo creëren we op deze aantrekkelijke plek de ruimte voor morgen. “Wij zijn erg blij dat Amvest de community-gedachte in de prachtige ontwikkeling Hartje Eindhoven omarmd en hiermee aansluit op de gemeenschap van het al bestaande Hartje. Hiermee spelen we in op de woonbehoefte van morgen”, aldus directeur Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed (VolkerWessels).

Dennis Wedding, Portfoliomanager Amvest Residential Core Fund: “Deze huurwoningen zijn een welkome aanvulling op onze woningportefeuille, maar vooral op het woningaanbod in de stad Eindhoven. Met de oplevering van de huurwoningen in 2024, bieden we aan een grote groep mensen een fijn thuis in een dynamische omgeving. Gezamenlijk zijn wij er trots op dat wij een groot aantal woningen bereikbaar maken voor mensen die op zoek zijn naar een woning in Eindhoven.”

Community
In Groot Hartje is voor elkaar zorgen een belangrijk thema. Woonbehoefte draait niet alleen meer om een eigen plek, maar steeds meer om de gezelligheid van een gemeenschap en gedeelde faciliteiten. De community in Hartje Eindhoven richt zich op faciliteiten delen en activiteiten met elkaar ondernemen. De gemeenschap blijkt voor (internationale) bewoners, van grote toegevoegde waarde.

In maart 2022 starten de bouwwerkzaamheden door aannemer Stam + De Koning Bouw. De verwachte oplevering staat gepland in voorjaar 2024.