9 februari 2018

Procureon tekent huurcontract Brainport Industries Campus

Nadat ruim een week geleden Enterprise Resource Planning-leverancier Fujitsu Glovia al een huurcontract voor de Brainport Industries Campus tekende, maakt vandaag detacherings- en adviesbureau Procureon bekend voor BIC te kiezen. “Alles straalt daar maakindustrie uit“, aldus Enrico Werneke, oprichter en algemeen directeur Procureon.

Het is niet alleen dat we daar tussen relaties als KMWE en Anteryon zitten“, vervolgt Werneke, “maar het gaat ons om de hele beleving en bedrijvigheid op de campus. Dat past ons aan alle kanten als een goede jas.” Procureon levert kennis en capaciteit als het gaat om supply chain- en inkoopmanagement voor de maakindustrie. “We bieden bijvoorbeeld ook traineeships voor afgestudeerde hbo- en wo-studenten. Met de technische opleidingen van het Summa College op dezelfde campus verwachten we daar hele goede kruisbestuiving mee te kunnen maken. Tegelijkertijd willen wij onze kennis en kunde inzetten om een bijdrage te leveren aan het succes van BIC.

Atrium

Procureon huurt 200 vierkante meter kantoorruimte in het Atrium. Het gehele bedrijf verhuist rond 1 januari 2019 van de Furkapas in Eindhoven naar BIC. Het wordt tevens de uitvalsbasis voor de ongeveer 35 medewerkers die gedetacheerd zijn bij diverse klanten. Daarnaast organiseert Procureon regelmatig evenementen die prima in het Atrium kunnen plaatsvinden.

Versterking concept

De komst van Procureon betekent weer een extra versterking van het concept van BIC als hotspot voor de hightech maakindustrie“, aldus Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed, die de ontwikkeling van het eerste cluster van de Brainport Industries Campus uitvoert. “We zijn dan ook erg content om hen als huurder en partner in de community te mogen verwelkomen.”

Enrico Werneke (l) en Carel Verspaget (r) namens Procureon en Ferdinand Gremmen (m) namens SDK Vastgoed bezegelen de overeenkomst op de bouwplaats van Brainport Industries Campus (foto: Bram Saeys).

Over Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers. Grenzen tussen bedrijven verdwijnen daardoor en dat maakt nieuwe samenwerkingsmodellen mogelijk. De ambitie is om de campus tot een internationale showcase te laten uitgroeien die de kracht van de toeleverketen in de regio versterkt.