29 oktober 2020

Persbericht: Nieuwe huisvesting voor BDO op Strijp-S

Accountants- en adviesorganisatie BDO verruilt zijn kantoor aan de Dr. Holtroplaan in Eindhoven vanaf medio 2022 voor het nieuwe kantoor ‘BOLD’ op Strijp-S. De huurovereenkomst met Spoorzone BV werd recent getekend. Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) heeft het kantoor als gedelegeerd ontwikkelaar namens Spoorzone BV ontwikkeld. De voorbereidingen voor de start van de bouwwerkzaamheden zijn in volle gang.

Barry Post, partner bij BDO in Eindhoven, zegt over de nieuwe huisvesting: ‘Het aantrekken van talent is cruciaal in onze ambitie en zeker in de regio Eindhoven, midden in dé groeiregio van Nederland. Waar realiseren we dat beter dan op het bruisende en inspirerende Strijp-S. Het hart van de Eindhovense samenleving en het lokale bedrijfsleven! Deze nieuwe locatie biedt ons tevens de mogelijkheid om verder invulling te geven aan onze maatschappelijke rol, door het delen en openstellen van onze kennis middenin de broedplaats van talent, ondernemerschap en creativiteit. Wij kijken er enorm naar uit om hieraan samen met de andere toekomstige bewoners van het prachtige nieuwe pand invulling te geven.’

Samenwerken na de coronacrisis

Bij de invulling van het nieuwe kantoor keek BDO ook naar ‘werken in de toekomst’. Post: ‘Thuiswerken zal ook bij BDO een prominente(re) rol spelen bij de invulling van werk, ook na de coronacrisis. Wij hebben hiermee dan ook nadrukkelijk rekening gehouden. Het kantoor krijgt een ruime opzet, waarin diverse vormen van samenwerken optimaal worden gefaciliteerd. Tevens hebben wij dit herhuisvestingsvraagstuk bekeken vanuit de regiofunctie die het kantoor zal vervullen. In Strijp-S hebben we een goed bereikbare, bruisende en inspirerende locatie gevonden, waar collega’s uit de regio en onze omliggende kantoren elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken. Ook draagt deze locatie bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Zo beschikt het nieuwe pand bijvoorbeeld over tweehonderd fietsparkeerplaatsen, waarvan vijftig elektrische oplaadpunten voor fietsen, en kan er gebruik gemaakt worden van de deelmobiliteitsoplossingen die op Strijp-S aanwezig zijn.’

Ook Spoorzone BV kijkt uit naar een mooie samenwerking: ‘BDO is de eerste huurder in kantoorgebouw BOLD. Ondernemen is durven, en durven is doen. BOLD is meer dan een kantoor. Met de Strijpse vibe bouwt BDO aan de toekomst van morgen. Wij zijn verheugd dat wij die ruimte voor morgen mogelijk maken’, aldus Ferdinand Gremmen – directeur SDK Vastgoed “The doors will be opened to those who are bold enough to knock”

SDK Vastgoed is vanaf het begin betrokken bij de herontwikkeling van Strijp-S. Met een dynamische mix van functies en gebruikers transformeert SDK Vastgoed Philips’ voormalige ‘Verboden Stad’ tot internationale hotspot. Een aantrekkelijke plek voor ondernemers met lef en een magneet voor creatief talent, dat hier woont, werkt en ontspant.

In het herhuisvestingstraject wordt BDO bijgestaan door Van de Rijt Vastgoedconsultants, Qwinq en M+R interior architecture.

Bron foto’s: SDK Vastgoed