13 juli 2022

Oplevering de Bakermat

Design icoon De Bakermat te Eindhoven opgeleverd. Vandaag is het spraakmakende project De Bakermat aan het Marconiplein in Eindhoven opgeleverd aan vastgoedbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Met deze ontwikkeling is een nieuw stijlicoon in Eindhoven gecreƫerd. Inmiddels is De Bakermat volledig verhuurd en zullen in juli de bewoners de 235 luxe appartementen intrekken.

Het opvallende ontwerp heeft al bij veel mensen de tong losgemaakt. Het ontwerp is in 2015, tijdens de Dutch Design Week, als winnend ontwerp uitgeroepen door de inwoners van Eindhoven. Na een conceptmatige verfijning door Maarten Baas en Van Aken CAE is het ontwerp verder uitgewerkt tot een eigentijds en verfrissend gebouw dat zich afkeert tegen de uniformiteit. De handtekening van Maarten is tot in de kleinste details zichtbaar, zo is er ook een eigentijdse deurkrukkenlijn ontworpen waarmee dutch design ook in de woning zelf tastbaar wordt. In combinatie met de unieke en enorme verlichtingsarmaturen is de hoofdentree een echt uithangbord voor de designsector van Eindhoven.

Met de groene binnentuin is er aandacht voor biodiversiteit en een fijner leefklimaat in een stadse omgeving. In samenwerking met de gemeente Eindhoven is ook aan de voorzijde van het gebouw aandacht besteed aan de vergroening die immers bijdraagt aan een comfortabele en toekomstbestendige leefomgeving.