8 mei 2019

Officiële viering start bouw Plan-t

Op 7 mei jl. is de start van de bouw van Plan-t feestelijk ingeluid met alle betrokken vanuit de gemeente Tilburg, SDK Vastgoed, Van de Ven Bouw- en Ontwikkeling en de huurders van Plan-t. Onder het genot van een glaasje prosecco en confettiregen is door de huurders van Plan-t de eerste ceremoniële paal geslagen.

Sinds 2012 is VolkerWessels betrokken bij de (her)ontwikkeling van de Spoorzone en treedt SDK Vastgoed namens het Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar. “We zijn trots dat dit icoon in het hart van de Spoorzone gerealiseerd wordt. Door de specifieke samenstelling van deze huurders ontstaat een community waarin ze elkaar versterken. Een uniek kantoorconcept dat de Tilburgse ondernemers en partijen buiten deze stad de ruimte geeft om te innoveren en te ontwikkelen en de stedelijke economie versterkt. Een aanvulling voor de stad,” aldus directeur Dennis van de Ven van SDK vastgoed.

Berend de Vries (Wethouder Economie en Spoorzone) benadrukte het belang van Plan-t binnen de gehele Spoorzone: “Plan-t completeert de LocHal en MindLabs. De aandacht voor partijen die actief zijn in de datatechnologie is kansrijk en een goede toevoeging aan hetgeen reeds in ontwikkeling is. Het past bij de ontwikkeling van een innovatief kennisdistrict in de Spoorzone van Tilburg. VolkerWessels en alle betrokkenen tonen hun lef door te starten met de realisatie van dit unieke gebouw in de Spoorzone en zich hier te gaan vestigen!

Na afloop werd, onder het genot van een borrel, nog gezellig nagepraat en werd deze geslaagde middag afgesloten. De oplevering van Plan-t wordt in september 2020 verwacht.

Algemene informatie

Project/gebiedsontwikkelaar: Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf (WOB)
Gedelegeerd ontwikkelaar: SDK Vastgoed (VolkerWessels)

Architect:

Architectenbureau Ritzen B.V.
Aannemer: Van de Ven Bouw- en Ontwikkeling

Over Plan-t

Plan-t, een ontwikkeling van VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed, wordt dé hotspot voor ondernemend Tilburg in het hart van de Spoorzone. Het bijzondere gebouw, vernoemd naar een tot de verbeelding sprekend treinstel uit de jaren 60, telt zeven verdiepingen en biedt in totaal bijna 11.000 vierkante meter kantoorruimte.

Naast een inspirerende werkomgeving biedt het gebouw veel gemeenschappelijke faciliteiten zoals de ondergrondse parkeergarage, centrale receptie, hoogwaardige horeca, een ‘chillruimte’, en diverse vergader- en presentatieruimten. Plan-t wordt als gebouw all-electric, met een focus op duurzaamheid; door onder andere de toepassing van warmte-koude opslag, zonnepanelen, led-verlichting en klimaatplafonds.

Over de Spoorzone Tilburg

De Spoorzone is er voor iedereen: voor de inwoners van Tilburg die prettig en eigentijds willen wonen op een plek waar altijd wat te doen is, met het openbaar vervoer op loopafstand. Een gebied voor ondernemers, van start-up tot scale-up en verder, die nieuwe huisvesting zoeken, en waar ruimte is om te werken aan nieuwe dienst- en productconcepten.

Op de plek die ooit de werkplaats was van de Nederlandse Spoorwegen, ontstaat momenteel een compleet nieuw stadsdeel. Sinds de hekken rond het voormalige NS-terrein in 2010 zijn verwijderd, wordt dit gebied door de gemeente Tilburg samen met haar partner VolkerWessels en andere ondernemingen, getransformeerd tot een levendig woon-, werk- en recreatiegebied met een sterke koppeling aan de kenniseconomie. In totaal worden er in dit gebied uiteindelijk gerealiseerd:

  • ongeveer 2.000 woningen;
  • circa 50.000 m² werken | zakelijke en commerciële dienstverlening;
  • circa 25.000 m² kennis | cultuur | maatschappelijk programma;
  • circa 15.000 m² vrije tijd | vermaak.

Interesse in Plan-t?

Voor het huren van een ruimte in Plan-t kan contact worden opgenomen met Naber Bedrijfshuisvesting (013 – 5 400 700) of Cushman & Wakefield (040 – 2 125 125), via de website van Plan-t of per e-mail.

Fotocredit: Toin Damen