29 april 2024

Nieuwe stap voor de gebiedsontwikkeling Roerdelta in Roermond!

Afgelopen donderdag is in de gemeenteraad van Roermond het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan van Roerdelta fase 2+3 unaniem vastgesteld. Met deze vaststelling komt er een vervolg op fase 1 en wordt er, na jaren van plannen maken, een nieuwe stap gezet in het verbinden van de authentieke binnenstad met het water van de Maas.

Na jaren van industriƫle bedrijvigheid aan het water zal de stad weer verbonden worden met het water middels een hoogwaarde groene autoluwe woonwijk. Waar ruimte is voor een divers aanbod van woningen (400 stuks) verdeeld over drie verschillende zones met ieder een eigen identiteit.

De integratie van een groen dijkpark, met ruimte voor sport, spel en ontmoeting, zal zorgen voor een ideale relatie tussen de woningen, het publieke waterfront en de haven, waarbij de potentie van het gebied optimaal benut zal worden.

Het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan Roerdelta fase 2+3 is een ontwerp van KCAP.

De gebiedsontwikkeling Roerdelta fase 2+3 is een integrale gebiedsontwikkeling, waarbij SDK Vastgoed en JPO namens De Roerdelta Ontwikkelingsmaatschappij initiatiefnemer zijn van fase 2 en nauw samenwerken met de Gemeente Roermond en Waterschap Limburg.