12 november 2020

Nieuw Bergen onthult nieuwe details

Een iconische woonwijk in het centrum van Eindhoven. In het hart van Eindhoven ontwikkelt SDK Vastgoed met haar partners een ambitieus bouwproject. Een open, groene en inclusieve toevoeging aan een van de meest sfeervolle wijken van het centrum. 220 Nieuwe woningen, verdeeld over zeven iconische gebouwen. Blikvanger Nieuw Bergen gaat nu de volgende fase in.

Met de Brainportregio in de lift wordt woonruimte in Eindhoven steeds schaarser. Daarnaast neemt de vraag lokaal, regionaal en internationaal alleen maar toe. Nieuw Bergen is een ambitieus project dat, buiten een visitekaartje voor de stad, ook toekomstbestendig en inclusief is; van sociale huur tot koopwoningen in het absolute topsegment. Deze verscheidenheid aan bewoners creëert de leefomgeving van de toekomst, passend bij de ambities van de stad Eindhoven. Ook de bebouwing is divers: het plan bestaat uit transformaties van bestaande panden en diverse nieuwbouwpanden. De nieuwbouw varieert van relatieve laagbouw tot een woontoren met een hoogte van ruim 60 meter, geplaatst op een ondergrondse parkeergarage.

Aanwinst voor de skyline

Aan ieder detail is gedacht om van Nieuw Bergen een uniek project te maken. Een blikvanger voor de stad, in balans met de bestaande omgeving. Ontworpen door architect MVRDV met respect voor mens en omgeving, en gemaakt van hoogwaardige materialen. De architectuur springt in het oog, zonder zich op te dringen. De typerende groene daken – met een helling van 45 graden – geven licht en natuur de ruimte. Daarnaast beperken de schuine daken de schaduwwerking van de hoogbouw.

Ruimte voor groen

Nieuw Bergen voegt maar liefst 3.200 m2 groen toe aan de binnenstad. Naast de groene daken en beplanting in de wijk, spelen de gemeenschappelijke daktuinen een belangrijke rol. Hier genieten bewoners van rust en hebben ze zelfs ruimte om hun eigen groenten en fruit te verbouwen. Nieuw Bergen voldoet uiteraard aan de laatste duurzaamheidseisen, zodat bewoners hier straks bijna energieneutraal kunnen wonen.

Lancering website nieuwbergen.com

In Nieuw Bergen woon je in de stad zoals dat bedoeld is; een veilige thuishaven midden in het bruisende stadsleven, met alle faciliteiten en voorzieningen bij de hand. Grootstedelijk en tegelijkertijd rijk aan design en groen. Duurzame hoogbouw met kwalitatieve materialen. De dynamische nieuwe website weerspiegelt dit unieke karakter. Geïnteresseerden in dit project kunnen zich aanmelden op de website.