18 januari 2017

Maarten Baas en SDK Vastgoed pakken vierde ‘lelijkste plek van Nederland’ aan

Plan voor De Bakermat aan Eindhovens Marconiplein akkoord

Het Marconiplein in Eindhoven eindigde in 2012 nog net niet in top 3 van lelijkste plekken in Nederland. Tijdens een publieksverkiezing van het VPRO-programma De Slag om Nederland bereikte de locatie een oneervolle vierde plaats.

De tijd is nu rijp om het Marconiplein in een ander lijstje te laten opnemen. Dat van spannende, vernieuwende en beeldbepalende plekken. Tijdens de Dutch Design Week van 2015 schreef ontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) een ontwerpwedstrijd uit met de bedoeling het plein te transformeren van lelijk eendje tot mooie zwaan. De inwoners van Eindhoven hebben gestemd, het kleurrijke ontwerp van vermaard designer Maarten Baas kwam als winnaar uit de bus. Als architect is Van Aken Architecten uit Eindhoven betrokken.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven is akkoord met de plannen van SDK Vastgoed op basis van Baas’ ontwerp voor de locatie. De plannen voorzien in zo’n 230 appartementen, kleinschalige commerciële ruimtes en een ondergrondse parkeerkelder.

De bijzondere aanpak door middel van een ontwerpwedstrijd kon op veel positieve bijval vanuit de gemeente en haar burgers rekenen. Momenteel wordt de laatste hand aan het bestemmingsplan gelegd. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting eind dit jaar.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.debakermatvan.nl.