12 september 2019

Koning Willem-Alexander opent BIC!

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent donderdagochtend 3 oktober 2019 Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven.

De eerste Fabriek van de Toekomst op Brainport Industries Campus heeft een omvang van 100.000 m2. Hier wordt the next generation van de hightech maakindustrie opgeleid in een ‘state of art’ werk- en leeromgeving. Brainport Industries Campus is het thuisfront voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen toeleveranciers, specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen in de Brainport regio. De campus zal in totaal vijf fabrieken omvatten.

Ferdinand Gremmen, eigenaar namens BIC CV en directeur van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels), is verheugd dat Koning Willem-Alexander de campus officieel komt openen. “Sinds 2014 staat SDK Vastgoed samen met de Gemeente Eindhoven, Provincie Noord-Brabant, Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM) en Co√∂rperatie Brainport Industries (BI), aan de bakermat van Brainport Industries Campus. Een lang gekoesterde droom van de hightech maakindustrie om haar wereldpositie te blijven versterken en uit te bouwen. Inmiddels werken dagelijks ruim 2.000 medewerkers/studenten op BIC. De sfeer van de expertise die hier wordt gedeeld, is voelbaar zodra je de eerste Fabriek van de Toekomst binnenloopt.

Erik Veurink, Campus directeur van BIC en dagelijks operationeel betrokken: “Het is geweldig om te zien hoe de bedrijven en instellingen elkaar opzoeken om tot nieuwe innovaties te komen. De Campus groeit, ontwikkelt en versterkt zich iedere dag.

Over Brainport Industries Campus

Brainport Industries Campus (BIC) is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector, gelegen aan de A2/N2 en vlak bij Eindhoven Airport. Het concept kenmerkt zich door het modulaire bouwsysteem waardoor de inrichting eenvoudig kan worden aangepast aan de veranderende behoefte van gebruikers. In totaal zullen vijf fabrieken gerealiseerd worden in een groen omgeven gebied van 200 hectare. Meer informatie op www.brainportindustriescampus.com.

Foto koning Willem-Alexander: © RVD РErwin Olaf