18 april 2018

Jolanda Maasakkers is Secretaresse van het Jaar 2018!

Jolanda Maasakkers uit Geldrop, directiesecretaresse bij SDK Vastgoed bv (VolkerWessels), is op 17 april – tijdens de feestelijke finale van de door Schoevers georganiseerde 33ste editie van de verkiezing – gekozen tot de nieuwe ambassadeur voor het secretaressevak. Drie finalisten streden tegen elkaar in het Miele Experience Center in Vianen voor de titel Secretaresse van het Jaar 2018. Het oordeel van de jury bevestigde de stemmen van het publiek in de uitverkochte zaal.

De vakjury

Marguerite Collot d’Escury – secretaresse van minister-president Rutte
Annelies Bessels – voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen
Judith Hanck – Vertical Director Professional Management Assistance van Experis
Kelly Moerbeek – Secretaresse van het Jaar 2017

Dianne van de Rijt – manager Sales Schoevers

Juryvoorzitter Dianne van de Rijt: “Jolanda is een gedegen vakvrouw die tijdens het nominatietraject voor de titel een enorme groei heeft laten zien. Zij moedigt mensen aan te blijven leren en is daarmee een fantastische ambassadeur voor het secretaressevak.” Jolanda zelf is “waanzinnig trots” op het vak én op haar overwinning en streeft ernaar jonge mensen te motiveren het carrièrepad van secretaresse te volgen en ze te stimuleren zich te blijven ontwikkelen.

Er staat Jolanda een uitdagend jaar te wachten: niet alleen is zij een jaar lang ambassadeur voor het secretaressevak en geeft daarvoor presentaties over het vak aan collega’s, bedrijven en overheden, maar ook maken radio- en tv- interviews deel uit van de activiteiten.

Fit for the Future

Het thema van de verkiezing was dit jaar ‘Fit for the Future’. De complexiteit en automatisering van processen in het managementondersteunende vak blijft toenemen. Managementondersteuners moeten aan steeds hogere eisen voldoen als het aankomt op kennis en competenties. Het is dan ook van cruciaal belang dat zij zich continu blijven ontwikkelen. Het gaat daarbij met name om de ‘21st Century Skills‘: digitale vaardigheden, samenwerken, communicatie, zelfredzaamheid, creativiteit, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. Ook learning agility speelt hierbij een grote rol. Want we willen ons wel aanpassen, maar kunnen we het ook?