12 april 2018

Jolanda Maasakkers in finale Secretaresse van het Jaar!

De drie finalisten voor de verkiezing ‘Secretaresse van het Jaar 2018’ zijn bekend en de directiesecretaresse van SDK Vastgoed, Jolanda Maasakkers, is er één van!

Tijdens de spannende derde selectieronde presenteerden afgelopen vrijdag 6 april de zes genomineerde managementondersteuners hun visie op de toekomst van het secretaressevak. De drie finalisten wisten de vakjury ervan te overtuigen dat zij ‘Fit for the Future‘ zijn. Op 17 april, twee dagen voor Secretaressedag, besluiten jury en publiek tijdens de feestelijke verkiezingsavond in het Miele Experience Center in Vianen wie de 33e ‘Secretaresse van het Jaar’ wordt.

Er staat de winnaar een uitdagend jaar te wachten: niet alleen is zij een jaar lang ambassadeur voor het secretaressevak en geeft daarvoor presentaties over het vak aan collega’s, bedrijven en overheden, maar ook maken radio- en tv-interviews en aanwezigheid bij de uitblinkerslunch van het Koninklijk Huis (op uitnodiging) deel uit van de activiteiten.

Het thema van de verkiezing is dit jaar ‘Fit for the Future‘. De complexiteit en automatisering van processen in het managementondersteunende vak blijft toenemen. Managementondersteuners moeten aan steeds hogere eisen voldoen als het aankomt op kennis en competenties. Het is dan ook van cruciaal belang dat zij zich continu blijven ontwikkelen. Het gaat daarbij met name om de ‘21st Century Skills‘: digitale vaardigheden, samenwerken, communicatie, zelfredzaamheid, creativiteit, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. Ook learning agility speelt hierbij een grote rol. Want we willen ons wel aanpassen, maar kunnen we het ook?

De vakjury bestaat uit:

  • Marguerite Collot d’Escury – secretaresse van minister-president Rutte
  • Annelies Bessels – voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen
  • Judith Hanck – Vertical Director Professional Management Assistance van Experis
  • Kelly Moerbeek – secretaresse van het Jaar 2017
  • Dianne van de Rijt – manager Sales Schoevers

De drie finalisten zullen op 17 april jury en publiek live overtuigen van hun visie op de toekomst en hoe zij daar invulling aan geven.

Kijk voor meer informatie op www.secretaressevanhetjaar.nl.