4 december 2015

Iconisch woongebouw aan het stationsplein zoekt naam!

UPDATE: Vanwege de vele reeds ingezonden namen hebben we besloten de inschrijftijd te verlengen. Je kunt nu tot 18 december jouw suggesties sturen naar gebouwnaam@spz013.nl.

In het hart van de Spoorzone Tilburg wordt gewerkt aan een imposant woongebouw. Door de ligging, direct aan het nieuwe stationsplein (Burgemeester Stekelenburgplein) en de Burgemeester Brokxlaan, is de bereikbaarheid, beleving en zichtbaarheid groot. De architectuur sluit met haar fraaie baksteenarchitectuur aan bij de omgeving van industrieel erfgoed met onder meer de Lochal. In de plint van het gebouw, aan het stationsplein, is ruimte voor commerciële functies zoals horeca, kantoren en detailhandel. Start bouw van het gebouw met circa 120 appartementen en commerciële ruimten staat gepland voor eind 2016.

Naast de LocHal, meteen aan het nieuwe stationsplein in het hart van Tilburg, is het Tilburg Trade Center (TTC) gepland. Hier komt ruimte voor privaat ondernemerschap in een imposant gebouw. Het TTC is gericht op groeiende bedrijven in de commerciële dienstensector en wordt ontwikkeld door SDK Vastgoed, werkmaatschappij van VolkerWessels, partner van de gemeente Tilburg in de gebiedsontwikkeling van de Spoorzone.

Verzin en win!

Verzin de winnende namen voor de gebouwen (zie impressie hieronder) die nu nog bekend staan als het woongebouw en het Tilburg Trade Center. Per gebouw is een dinerbon voor twee personen bij de Houtloods te winnen. Mail vóór 18 december 2015 jouw suggesties naar gebouwnaam@spz013.nl. De winnaars ontvangen na 18 december bericht van ons.