25 april 2019

IC Netherlands koopt woongebouw LUX

Spoorzone BV en IC Netherlands hebben een overeenkomst gesloten voor de aankoop van de LUX-Strijp; een bijzonder woongebouw in het spoorzonegebied Strijp-S te Eindhoven. Het imposante woongebouw telt achttien verdiepingen en bestaat uit 199 huurappartementen, een commerciële ruimte, dakterrassen en verschillende binnentuinen. Daarnaast zijn er fietsenstallingen en parkeerplekken aanwezig voor de bewoners en bezoekers. De woningen worden uitgevoerd als luxe woonstudio’s. Tevens komen een aantal ‘Friends-appartementen’ in dit imposante gebouw. Dit houdt in dat de huurder een eigen slaapkamer, douche en toilet heeft, maar de woonkamer en keuken deelt met een huisgenoot. Voordeel is dat hiermee ook de huur tussen beide bewoners wordt gedeeld.

Dit gebouw heeft haar naam te danken aan het woonconcept LUXvan IC Netherlands. Het kenmerkt zich door een hoogwaardige, volledige afwerking, en richt zich met name op gastvrijheid, service en community. In het woongebouw komen voorzieningen die toezien op onderlinge interactie tussen huurders en het leggen van verbindingen met de directe omgeving. Standaard in het concept van LUX is de aanwezigheid van een residentmanager op locatie, om onder meer activiteiten te organiseren en reparaties uit te (laten) voeren. LUX-Strijp heeft als doel om uiteindelijk een optimale woonbeleving te creëren voor haar bewoners.

Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij het voormalige Philips-bedrijventerrein Strijp-S en treedt SDK Vastgoed namens Spoorzone BV op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar. “We zijn erg blij met de komst van LUX-Strijp. Met het beoogde woonconcept wordt een doelgroep bereikt die nog niet wordt gefaciliteerd in dit gebied. Op deze wijze bieden we ook starters de mogelijkheid om zich hier op een aangename en betaalbare wijze te huisvesten,” aldus directeur Ferdinand Gremmen van Spoorzone BV.

IC Netherlands, of één van haar fondsen, wordt de uiteindelijke eigenaar van het woongebouw. “IC Netherlands is gespecialiseerd in betaalbare en hoogwaardige huisvesting voor millennials, studenten en young professionals. Wij hebben als opgave om de komende periode nog minimaal 25 woongebouwen in Nederland te verwerven. Het spoorzonegebied Strijp-S past perfect binnen deze zoektocht van IC Netherlands en sluit naadloos aan op onze woonvisie,” aldus managing partner Wouter van den Eijnden van IC Netherlands.

Met de bouw van het woongebouw LUX–Strijp aan de Philitelaan wordt in mei gestart. De oplevering wordt verwacht in het derde kwartaal van 2021.

Algemeen

Belegger: IC Netherlands
Project-/gebiedsontwkkelaar: Spoorzone BV
Gedelegeerd ontwikkelaar: SDK Vastgoed (VolkerWessels)
Architect: KENK Architecten
Aannemer: Stam + De Koning Bouw
Operator: The FIZZ by IC Netherlands

Aanvullende informatie Strijp-S

Strijp-S is een voormalig fabriekscomplex van Philips. Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij deze gebiedsontwikkeling; een gebied dat ongeveer 27 hectare beslaat. Deze plek – waar nog niet eens zo lang geleden uitvindingen werden gedaan – was jarenlang verboden terrein voor de Eindhovenaren. Samen met haar partners; de gemeente Eindhoven, Trudo en Woonbedrijf, heeft VolkerWessels dit gebied tot een levendige en gemengde woon- én werkwijk getransformeerd. Nu is het de plek waar je moet zijn, waar creatieve ondernemers en nieuwe bewoners inmiddels hun plek hebben gevonden. In totaal worden in dit gebied uiteindelijk ongeveer 3.000 woningen gerealiseerd en 120.000 m2 kantoren/commercieel vastgoed. Naar verwachting is Strijp-S omstreeks 2030 volledig getransformeerd in een gebied dat uitnodigt tot verblijven, bewegen, werken en genieten!