19 februari 2021

Groot Hartje kan gaan bouwen aan de woonruimte voor 2023

De bruisende stadswijk Hartje Eindhoven zal binnenkort verder worden gecompleteerd. De gemeenteraad heeft namelijk het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning (co├Ârdinatieregeling) vastgesteld voor Groot Hartje. Hiermee krijgt SDK Vastgoed alle ruimte om, in samenwerking met Amvest, drie woonblokken (met 260 huur- en koopappartementen) en vier grondgebonden koopwoningen toe te voegen aan Hartje Eindhoven

Deze nieuwe wijk, ontworpen door LEVS architecten, direct naast het Philips Stadion, krijgt hierdoor ook letterlijk de vorm van een groot hart. Groot Hartje voegt ook extra diversiteit toe aan het gebied, uniek gelegen tussen het centrum en culturele hotspot Strijp-S. Het project past naadloos in het woningbouwoffensief van de gemeente Eindhoven, met het doel: gezonde verstedelijking. In Groot Hartje is voor elkaar zorgen en hiervoor trots uitdragen een belangrijk thema. Zo vergroot Groot Hartje dus zowel letterlijk als figuurlijk Hartje Eindhoven. De basis voor Hartje Eindhoven werd reeds in 2013 gelegd.

Het merendeel van de huur- en koopappartementen van Groot Hartje vallen in het middensegment. In het voorjaar van 2021 wordt gestart met de verkoop van 59 koopappartementen en 4 grondgebonden woningen. Volgens planning wordt nog voor de zomer gestart met de realisatie. Oplevering staat gepland voor 2023.

Ge├»nteresseerd in dit plan en benieuwd naar deze ‘hartvergrotende’ woonruimte? Schrijf je op de website en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.