30 januari 2018

Fujitsu Glovia naar Brainport Industries Campus

Enterprise Resource Planning-leverancier Fujitsu Glovia heeft een huurcontract getekend voor de Brainport Industries Campus. Uiterlijk 1 oktober verhuist het bedrijf naar deze nu in aanbouw zijnde hotspot voor de hightech maakindustrie. “Voor ons komen alle puzzelstukjes samen,” aldus Rob de Beule, general manager Fujitsu Glovia.

De keuze voor de Brainport Industries Campus lag erg voor de hand voor Fujitsu Glovia. De Beule: “Wij leveren ERP-oplossingen specifiek voor de maakindustrie. De BIC wordt het mekka van die maakindustrie, dus we zitten daar in het hart van onze doelgroep. Verschillende klanten van ons worden onze buren en sinds vorig jaar draaien we ook mee in onderzoeksactiviteiten van Brainport Industries. Alles schuift dus perfect in elkaar.

Kloppend hart

Fujitsu Glovia huurt een paviljoen van 400 m2 in het Atrium. Dit Atrium wordt het kloppend hart van de nieuwe campus; een plek waar medewerkers van diverse bedrijven, studenten en bezoekers elkaar ontmoeten. Het wordt een etalage voor de innovaties van de hightech maakindustrie.

Naadloos

We zijn zeer verheugd met de komst van Fujitsu Glovia als huurder,” aldus Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed, die de ontwikkeling van het eerste cluster van de Brainport Industries Campus doet. “Hun propositie past naadloos in het concept van de BIC. Een win-win situatie.

Ferdinand Gremmen (l) van SDK Vastgoed en Rob de Beule van Fujitsu Glovia
bevestigen het contract met een ferme handdruk (foto: Bram Saeys)

Andere huurders

Op de campus krijgt Fujitsu Glovia gezelschap van andere huurders als KMWE, Anteryon, Softwareport, HTSC en de technische opleidingen van het Summa College.

Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers. Grenzen tussen bedrijven verdwijnen daardoor en dat maakt nieuwe samenwerkingsmodellen mogelijk. De ambitie is om de campus tot een internationale showcase te laten uitgroeien die de kracht van de toeleverketen in de regio versterkt.