17 december 2019

Fluke vindt nieuwe huisvesting op Brainport Industries Campus

Fluke, wereldmarktleider in het produceren, distribueren en onderhouden van test- en meetinstrumenten en software, neemt eind 2020 zijn intrek in Brainport Industries Campus (BIC). Met de verhuizing maakt het bedrijf een einde aan het werken op vijf verschillende locaties in Nederland; alle activiteiten worden gebundeld op ruim 10.000 vierkante meter in BIC.

Fluke krijgt op Brainport Industries Campus de beschikking over laboratoriumruimtes, warehouse faciliteiten en kantoorruimte. Daarnaast komt er een Experience Center dat grenst aan het centrale Atrium van BIC. Voor Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed en verantwoordelijk voor BIC, is Fluke een ideale nieuwe huurder: “Fluke sluit nadrukkelijk aan bij de missie van BIC als geheel, maar er zijn direct ook concrete mogelijkheden voor samenwerking met de andere BIC-bewoners.

Voor Fluke zelf is de nabijheid van technisch talent een van de belangrijke factoren geweest voor de keuze om naar Brainport Industries Campus te verhuizen. CFO Jeroen van de Wiel: “De manier waarop BIC nu al de wisselwerking laat zien tussen het bedrijfsleven, de opleiders en de studenten is enorm inspirerend. Ik verwacht dat wij heel veel voordeel zullen hebben door onderdeel te worden van die werkomgeving. Daarnaast biedt BIC faciliteiten die aan de laatste voorwaarden voldoen en dankzij het modulaire bouwconcept zijn vrijwel alle opties van huisvesting te realiseren.

Gremmen vult aan dat het “open vizier” waarmee Fluke naar de markt kijkt, voor BIC en zijn huurders veel kan betekenen. “Ik verwacht dat we allemaal heel veel plezier gaan hebben van de enorme hoeveelheid kennis en contacten die Fluke meebrengt. En omgekeerd, dat Fluke gebruik gaat maken van de mensen en bedrijven die hier al zitten. Mede dankzij Fluke wordt ons ecosysteem weer een beetje beter.

Fluke

Fluke, een volledige dochter van Fortive Corporation, is een multinational waarvan het hoofdkantoor in Everett, Washington, VS is gevestigd. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Azië en Nederland bevinden zich productiecentra. Er zijn verkoop- en
servicepunten in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Australië. Fluke beschikt over geautoriseerde distributiekanalen en vertegenwoordigingen in meer dan 100 landen over de gehele wereld. Bij de onderneming werken wereldwijd ongeveer 2400 mensen. De productlijnen van Fluke bieden voordelen voor professionals in allerlei markten.

Van de installatie, het onderhoud en de service van industriële elektronische componenten tot precisiemetingen en kwaliteitscontrole: de instrumenten van Fluke houden het bedrijfsleven en de industrie wereldwijd ‘up and running’. Fluke richt zich op technici, ingenieurs, meetprofessionals, fabrikanten van medische apparatuur en professionals op het gebied van computernetwerken.

Brainpoirt Industries Campus

De Brainport Industries Campus is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. Elk gebouw biedt faciliteiten waarvan meerdere partijen gebruik kunnen maken. De inrichting kan eenvoudig worden aangepast aan de
veranderende behoefte van gebruikers. BIC faciliteert haar huurders optimaal in samenwerking aan nieuwe productietechnieken. De campus is bovendien bedoeld om aan (internationale) bezoekers te tonen wat de maakindustrie in de regio te bieden heeft.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Brainport Industries Campus is een ontwikkeling en  realisatie van SDK Vastgoed en is een samenwerking met overheden en industrie. Meer informatie op www.brainportindustriescampus.com.

JLL heeft verhuurder Brainport Industries Campus geadviseerd bij deze transactie. Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van BIC voor uw bedrijf, neem dan gerust contact op met Naomi Koppens of Koen der Kinderen van JLL via 040 – 2500 100.

Onderstaande foto’s: © Ruud Balk