21 februari 2018

Eerste huurders Plan-t verwelkomd

Wethouder van Wonen, Milieu en Duurzaamheid Berend de Vries heeft de eerste huurders van Plan-t verwelkomd. Censor, Monarh en Sportstudio Fit20 hebben gekozen voor de Spoorzone. Samen met gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (werkmaatschappij van VolkerWessels) zijn de handtekeningen gezet onder de huurcontracten voor Plan-t. Namens de gemeente Tilburg verwelkomde wethouder De Vries deze pioniers van ‘werken in de Spoorzone’.

Censor – adviseur in veranderingsprocessen – heeft voor Plan-t gekozen als werkconcept passend bij de 21e eeuw. “Een modern, mensvriendelijk, duurzaam gebouw en toch industrieel: precies wat ons past,” aldus eigenaar-directeur Etienne Timmermans. Het huidige onderkomen van Censor is te groot geworden en de bedrijfsactiviteiten vinden steeds meer op locatie bij de opdrachtgevers plaats. Plan-t ligt op Station Tilburg Centraal en beantwoordt aan alle wensen.

Monarh wordt de absolute trekker op de begane grond. Een ander concept dan aan de Bredaseweg is gevestigd, volledig passend bij de industriële uitstraling van de Spoorzone. Breder toegankelijk en betaalbaarder, maar met een rijk aanbod en vergelijkbare kwaliteit. Danny Kovacevic: “Het restaurant krijgt 150 zitplaatsen. Iedereen kan terecht voor ontbijt, lunch en diner. Je kunt er ook je laptop openklappen en gaan zitten werken.” Naast horeca zal Monarh ook desgewenst het gastheerschap vervullen voor alle huurders van Plan-t. Partijen die kiezen voor Plan-t zullen op die manier volledig ontzorgd worden. Van ontvangst en postverzorging tot aan het bijvullen van de koffiemachine.

Sportstudio Fit20 is een Nederlands bedrijf met inmiddels meer dan 100 studio’s in verschillende landen. Zij ontvingen meerdere prijzen en nominaties en heeft een eigen opleiding voor haar franchiseondernemers en haar personal trainers, de Fit20 Academy. “Bij Fit20 train je heel intensief, kort maar krachtig,” zegt eigenaar Dennis Schulp, oud-voetballer bij Willem II.

Plan-t wordt een dynamische ontmoetingsplaats die inspireert. Plan-t bestaat uit zeven verdiepingen met in totaal 10.900 m² verhuurbaar vloeroppervlak, aangevuld met een ondergrondse parkeergarage. Naast dynamische werkplekken herbergt het gebouw uitstekende faciliteiten en is het BREEAM gecertificeerd.