20 april 2016

Drone video Spoorzone

Spoonzone is volop in beweging. Deze video maakt de ontwikkelingen van het gebied zichtbaar. De vogelvlucht geeft een ander kijk op de karakteristieke oude gebouwen, maar ook op de nieuwe ontwikkelingen die op stapel staan. Het geeft een impressie van wat je in de toekomst ziet als je op het Burgemeester Stekelenburgplein (het nieuwe stationsplein) staat en laat ontwikkelingen als de LocHal, Tilburg Trade Center, Polygonale loods, Clarissenhof en de Houtloods zien. Maar ook de bouw van de doorgangen van het station en de Willem II-passage. Kortom, de Tilburgse Spoorzone is volop in ontwikkeling.

Het Spoorzoneproject in Tilburg is één van de grotere binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen in Nederland. In de geschiedenis van Tilburg zelfs het grootste en meest beeldbepalende project van de stad. De voormalige NS-werkplaats binnen dit Spoorzonegebied grenst zowel aan het centraal station als aan de binnenstad.

Samen met de gemeente Tilburg ontwikkelt VolkerWessels het hart van de Tilburgse Spoorzone. SDK Vastgoed is verantwoordelijk voor de integrale gebieds- en opstalontwikkeling.